3 manieren om je tuin te voorzien van meer privacy

Misschien herken je het probleem. Je bent heel erg blij met je woning en de tuin. In de warme zomermaanden zou je het liefst met je gezin hele dagen in de tuin willen doorbrengen. Maar jouw tuin beschikt over weinig privacy. Hoe kun je dit verhelpen? In deze blog geven wij jou 3 manieren om je tuin te voorzien van meer privacy. Van relatief goedkope tot iets duurdere oplossingen, je leeft het hieronder!

1. Schutting

Een voordehand liggende oplossing lijkt een schutting. Met een schutting scherm je namelijk op een stijlvolle manier je tuin af van de buren. Wil je toch nog enigszins contact met de buren houden? Dan kun zelf kiezen om de schutting open te houden op een aantal plekken. De tuin is ook veilig wanneer je kiest voor een schutting. Door een schutting af te sluiten met een poort, kunnen kinderen of huisdieren niet de tuin uit. Zo kun je op een zonnige dag heerlijk genieten in de tuin zonder dat je steeds hoeft op te letten.

2. Sierhekwerk

Een andere oplossing is sierhekwerk. Sierhekwerk is er in veel verschillende soorten en maten want sierhekwerk is een breed begrip. Anders dan de naam doet vermoeden , is sierhekwerk niet enkel voor de sier. Met sierhekwerk kun je je tuin goed afscheiden van de buren. Door er bijvoorbeeld planten tegenaan te laten groeien, kun je ook meer privacy creëren. Bovendien geeft het jouw tuin een hele luxe uitstraling. Als dit is wat je wilt, raden wij jou aan om voor dit type hekwerk te kiezen.

3. Haag

Naast bovenstaande manieren kan je er ook voor kiezen om een haag te plaatsen in jouw tuin. Er zijn veel soorten hagen. Niet elke haag is geschikt voor iedere tuin. Daarom helpen we jou bij de keuze voor een goede haag. Kijk allereerst goed naar het grondsoort. Dit is belangrijk voor het type haag dat je kiest. Een ligusterhaag kan gedijen bij de meeste grondsoorten. Maar ook de haagbeuk is geschikt. Met een haag zorg je ervoor dat er geen inkijk meer is in jouw tuin.