3 tips voor een diervriendelijke tuin

Een tuin die volledig bestraat is, trekt misschien minder dieren aan. Dat wil niet zeggen dat je de bestrating nu moet verwijderen. Er zijn allerlei opties om je tuin ‘groener’ te maken. In deze blog geven wij drie tips over het diervriendelijk maken van je tuin! 

Gerelateerde link: 
Tuintegels
VT wonen tegels

Bloemen zijn de key

De uitdrukking bloemetjes en bijtjes komt hier om de hoek kijken. Bloemen trekken niet alleen bijen aan die jouw bloemen weer bestuiven, maar bloemen zijn ook goed voor vogels en knaagdieren. Door het gebruik van veel verschillende bloemen zorg je voor een divers publiek. Niet alleen bijen houden van bloemen, maar ook vlinders, hommels en andere insecten komen hierop af. Mocht je geen ruimte hebben in je tuin, kun je altijd een aantal bloempotten neerzetten.

Watervoorziening

Een vijver in je tuin zorgt ervoor dat er meer vogels en amfibieën langskomen. Het is belangrijk om verschillende dieptes in je vijver te verwerken. Drijfplanten en andere waterplanten doen het erg goed. Een vijver die veel planten bevat, is aantrekkelijk voor vogels en kikkers. Een vijver neemt ruimte in beslag. Mocht je toch een watervoorziening willen, kun je altijd een drinkschaal in je tuin zetten.

Verwildering

Jouw tuin hoeft niet spik en span te zijn. Het is juist goed wanneer je de tuin iets laat verwilderen. Losliggende bladeren op de bestrating zorgen voor bescherming van je planten. Ook vinden dieren, zoals vogels en egels, het heerlijk om tussen losliggende bladeren te zoeken naar voedsel. Egels kunnen er zelfs voor kiezen om hun winterslaap te houden tussen deze bladeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *