4 soorten hekwerken

Wil jij een hekwerk in je tuin plaatsen? Hekwerken bieden niet alleen een oplossing voor een functioneel doel, maar kunnen ook voor de sier worden geplaatst. Er zijn daarom veel soorten hekwerken die jij in jouw tuin kan plaatsen. Denk hierbij niet alleen aan de grote en de vorm, maar denk ook aan het materiaal wat je kunt gebruiken voor een hekwerk! 

Sierhekwerk

Sierhekwerk wordt veelal ingezet als decoratie voor de tuin. Sierhekwerk staat bekend om de mooie vormen en stijlen die worden gebruikt. Ook kun je sierhekwerk voornamelijk herkennen aan het lage hekwerk om de tuin heen. Het is namelijk niet per se bedoeld als afscheiding of omheining, maar puur voor de sier. 

Schutting

Een schutting wordt daarentegen wel gebruikt als afscheiding. Een schutting zegt het eigenlijk al: het beschut jou binnen jouw terrein. Dit hekwerk wordt in 9 van de 10 gevallen gemaakt van hout. Wanneer je dus wilt gaan voor een schutting van hout, kun je bijvoorbeeld bij de houthandel in Dronten terecht. Houthandel Wielink is gespecialiseerd in hout dat gebruikt wordt voor de tuin, waardoor je verzekerd bent van een omheining van hoge kwaliteit. 

Spijlenhekwerk

Spijlenhekwerk kan zowel gebruikt worden als functionele omheining als voor de sier. Dit hekwerk wordt bijvoorbeeld ingezet als beveiliging van het privéterrein. Hier wordt vaak ook een camerasysteem aan toegevoegd om onbevoegden buiten de deur te houden. 

Groene omheining

Je kunt natuurlijk ook gaan voor een natuurlijke omheining van de tuin door middel van een haag of bomen. Hierdoor behoud je de natuurlijke kant van de tuin, maar creëer je toch een scheiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *