4 tips om de tuin op te knappen

De winter nadert haar einde en de temperaturen beginnen langzamerhand steeds meer te stijgen. Het is tijd om de tuin lenteklaar te maken! Het onkruid dient tussen de tegels verwijdert te worden, planten kunnen in de aarde gezet worden en het terras kan schoongemaakt worden. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw tuin een heerlijke oase aan rust zal zijn. In dit artikel bespreken we nog een viertal tips waarmee jij optimaal van je tuin kunt genieten.

Tip 1: Een schutting geeft meer dan alleen privacy

Vele tuinen in Nederland maken gebruik van hekken of borders, zodat jij en je buren elkaar niet voor de voeten lopen en dat jullie meer privacy hebben. Ontzettend fijn natuurlijk, maar merk jij ook dat wanneer jij in de tuin zit, dat je ieder woordje van de buren kunt verstaan? Desondanks de scheidingshek, is er toch een gebrek aan privacy. Wat kun je hier het beste aan doen? 

Door middel van het plaatsen van schuttingen, maak je het mogelijk om geluidsgolven tegen te houden, waardoor je minder lawaai hoort van de buren. Op deze manier hebben jullie privacy wanneer je buiten in gesprek bent. Naast dat een schutting zeer handig is tegen geluidsoverlast, draagt het ook bij aan het tegengaan van harde windstoten. Je kunt windstille plekjes creëren, waardoor de temperatuur in de tuin een stuk aangenamer wordt.

Tip 2: Zorg voor een eenheid tussen woning en tuin

Veel mensen benaderen de tuin als een los onderdeel van het huis. Zonde, want wanneer jij zorgt voor synergie tussen je woning en de tuin, zul je merken dat je meer rust hebt in je hoofd. Wanneer het zonnetje eenmaal begint te schijnen wordt de woonkamer optisch groter door de tuin. Wanneer je bepaalde elementen van je woonkamer in de tuin plaatst, zul je dit effect meer beleven. Breng bijvoorbeeld bepaalde kleuren terug in de tuin, die in de woonkamer te vinden zijn. 

Tip 3: Een opgeruimde tuin staat netjes

Rondslingerend gereedschap, een fiets waar overheen gestruikeld wordt of geen goede plek om de tuinkussen in op te bergen? Breng alle tuinspullen naar één centrale plek, door een tuinhuisje te plaatsen. Tuinhuisjes komen in verschillende varianten. Zo heb je compacte tuinhuisjes waar alle benodigdheden inpassen. Het is ook mogelijk om een tuinhuisje met overkapping te plaatsen, zodat de auto ook een droge plek heeft om te staan. 

Het is aan te raden om het hout van het tuinhuisje te laten impregneren, zodat deze beter beschermd is tegen vocht, schimmel en mos. Het tuinhuisje gaat hierdoor circa vijf keer langer mee, wat de aanschaf een stuk duurzamer maakt.

Tip 4: Knap de tuinmeubelen op

Staan jouw tuinmeubelen het hele jaar buiten? Dan zijn ze wel toe aan een opknapbeurt! Ga na wat er nodig is voor je tuinmeubels. Moeten ze schoongemaakt worden met een hogedrukspuit of dienen ze opnieuws geschuurd, gelakt en geverfd te worden? Is het tijd voor vervangen? Tuinmeubelen gemaakt van kunststof kunnen dan een goede optie zijn, omdat dit materiaal langer meegaat dan houd.

Je tuin in een nieuw jasje

Zoals je net gelezen hebt kun je in een handomdraai je tuin in een nieuw jasje gieten. Creëer meer rust door schuttingen te plaatsen of ruim de boel op met behulp van een tuinhuisje.

Met bovenstaande vier tips kun jij aan de slag om de tuin opknappen, waardoor je meer uit je tuin kunt halen dan voorheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *