4x tips voor een duurzame tuin

Wil jij je tuin verduurzamen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij geven jou 4 tips om je tuin op een voordelige maar effectieve wijze te verduurzamen. Wil jij de verduurzaming laten uitvoeren door een vakman? Dat kan met MyGo.nl!

Leg een moestuin aan

Wanneer je wilt beginnen met het verduurzamen van je tuin kan een eerste belangrijke stap zijn om een moestuin aan te leggen. Dit project is vrij groot, maar wanneer je eenmaal de moestuin hebt liggen zal dit een kleine dagtaak worden. Doordat de groenten in jouw eigen tuin groeien, hoef je geen andere groenten in de supermarkt te kopen en zullen er dus minder kilometers worden afgelegd om jou groente voorraad te bevoorraden. 

Regenwater nuttig gebruiken

In Nederland valt elk jaar een grote hoeveelheid regen die je zou kunnen gebruiken voor verschillende uitkomsten. Zo zou je een regenton kunnen kopen die het water opvangt, om het water vervolgens over jouw planten te gieten. Hierdoor gebruik je het regenwater op een goede manier en heb je zelf minder leidingwater nodig voor jouw tuin

Gebruik duurzame materialen

In de tuin kun je gemakkelijk kleine dingen toevoegen om een duurzame tuin te creƫren. Kies bijvoorbeeld voor een tuinomheining van planten of bomen, hierdoor kan de tuinomheining lang mee. Je kunt er ook voor kiezen om tweedehands materialen te gebruiken in de tuin, bijvoorbeeld meubels, bakstenen of toestellen voor kinderen.

Huur een professional in

Wil jij het verduurzamen van jouw tuin uit handen geven, zodat een erkende hovenier jou helpt met het bedenken van de ideale tuin? Via MyGo kun je de perfecte hovenier die jou helpt met verschillende klussen in en rond jouw huis.