Beste werkschoenen voor tuinieren

Werk jij veel in de tuin? Dan is het verstandig om hierbij goede schoenen te dragen. Schoenen kunnen snel vies en nat worden bij werken in de tuin. Hoe kun je voorkomen dat je natte en vieze voeten krijgt? Hoe kun je jouw voeten beschermen tegen bijvoorbeeld werken met een schop? Moet je gaan voor hoge of lage werkschoenen? Kortom, wat zijn de beste schoenen voor tuinieren?

Schoen met stalen neus

Werkschoenen met een veiligheidsneus beschermen jouw tenen optimaal tegen vallende voorwerpen en zware objecten. De hoge werkschoen met stalen neus veiligheidsneus is waarschijnlijk de meest bekende, maar je hebt ook lichtere varianten als aluminium, composiet of glasvezel neus. De stalen of composieten veiligheidsneus kan in de tuin goed van pas komen als je in de tuin ook veel met een schop bezig bent of met andere zwaardere werkzaamheden.

Normering werkschoenen

Een S2 veiligheidsschoen heeft een veiligheidsneus en is waterafstotend. Ze zijn dus ook geschikt voor vochtige werkomstandigheden. S3 werkschoenen zijn waterbestendig met veiligheidsneus en -zool. Deze schoenen zijn het meest populair, omdat ze heel breed inzetbaar zijn (zowel buiten als binnen). Werklaarzen met S4 en S5 normering zijn ook waterdicht, dus zeer geschikt voor outdoor. 

Instappers en klompen

Als je vaak buiten rond het huis aan het werk bent, is het slim om waterafstotende schoenen om te voorkomen dat je voeten snel nat worden. Het kan ook zo zijn dat je zowel binnen als buiten bezig bent. Voorkom dat jouw vloer thuis een zanderige bedoeling wordt en ga instappers dragen. Je kunt ze zeer gemakkelijk aan- en uittrekken, dus je hoeft niet meer met jouw vieze schoenen naar binnen. Ook kun je gaan voor comfortabele werkklompen van Sika of Strovels. De bovenkant van deze klompen en de voering zijn gemaakt van leer. De klompen zijn duurzaam, comfortabel en toch betaalbaar.

Hoge werkschoen of lage werkschoen?

Draag jij liever lage of hoge werkschoenen? Het voordeel van lage werkschoenen is dat je vrijer met jouw enkels kan bewegen. Als je veel op je knieƫn werkt in de tuin is een laag model werkschoen het wat fijner. Bekijk hier lage werkschoenen.

Maar ook hoge werkschoenen hebben voordelen. Een hoge schoen zorgt ervoor dat er minder aarde de schoen binnenkomt en geeft hiernaast wat extra ondersteuning en bescherming aan de achillespees. Krijg jij koude voeten tijdens het buitenwerken? Ook dan kun je beter gaan voor hoge schoenen of werklaarzen. Via deze link vind je diverse soorten werklaarzen.

Kortom, let als tuinier op de volgende kenmerken voor schoenen:

  • Gemakkelijk schoon te maken
  • Vuil- en waterafstotend of waterdicht
  • Lage schoenen bij geknield werken
  • Voorkom aarde in de schoenen door hoge werkschoenen
  • Eventueel voering tegen koude voeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *