Creëer het spa-gevoel in je eigen tuin

De tuin is voor veel mensen het favoriete plekje van hun huis. Nu het mooie weer aanbreekt, brengen we dan ook massaal meer tijd in de achtertuin door. Traditioneel gezien vinden we in een Nederlandse tuin vaak een paar ligstoelen, een tuinset of een picknickbank terug. Niets mis mee natuurlijk, maar waarom zou je je tuin niet eens voorzien van een welverdiende upgrade? Dat kan onder andere met een jacuzzi of een infraroodsauna. Ik vertel je er graag meer over.

Tover je tuin om in een wellness center

Wellness is goed voor de mentale en fysieke gezondheid en wij Nederlanders bezoeken maar al te graag een spa of wellness center. Maar waarom haal je het wellness center niet in eigen huis (of beter gezegd: in eigen tuin)? Zoals ik in de inleiding van dit artikel al aangaf, kan dit gemakkelijk aan de hand van bijvoorbeeld een jacuzzi of een sauna.

Jacuzzi
Wat is er lekkerder dan na een lange dag werken even heerlijk tot rust te komen in het warme, bubbelende water van je eigen jacuzzi? Een jacuzzi is ook ideaal om tijd door te brengen met vrienden op een zwoele zomeravond, onder het genot van een drankje.
Een eigen jacuzzi kopen kan al voor enkele honderden euro’s. Het gaat daarbij om een opblaasbare variant. Een opblaasbare jacuzzi of opblaasbaar bubbelbad heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van een traditionele jacuzzi. Zo is deze minder intensief in onderhoud, minder duur in aanschaf en is hij gemakkelijk te verplaatsen.

Infraroodsauna
Een eigen sauna, wie wil dat nou niet? Zoals ik eerder in dit artikel al schreef heeft de sauna een positieve werking op zowel de mentale als de fysieke gezondheid. In een sauna zweet je de slechte stoffen uit je lichaam en bevorder je de bloedsomloop. Daarnaast verminderd een bezoekje aan de sauna het stressniveau. Wil je een sauna in je tuin laten plaatsen? Dan is het verstandig om te kiezen voor een infraroodsauna. In de infraroodsauna ligt de maximumtemperatuur iets lager dan in een traditionele sauna, waardoor de meeste mensen dit als het meest comfortabele type sauna beschouwen.