De 3 leukste tuin uitbreidingen

Elke zomer is het weer feest, de zon schijnt, de temperatuur stijgt en de barbecue staat weer klaar om alle gasten van een heerlijke maaltijd te voorzien. We zijn de hele dag buiten en brengen veel tijd door in de achtertuin, eigenlijk iets dat we wel wat meer willen doen, zelfs als het regent. Hoog tijd dus om de achtertuin een metamorfose te geven, en wij hebben de drie leukste ideeën voor je op een rij gezet.

douglas overkapping

1. Een douglas overkapping

Nederland kent veel regendagen, het regent tussen de 120 en 150 dagen per jaar. Een gedeelte van deze dagen vinden plaats in de zomer, terwijl de temperatuur gewoon prima is. Als je toch wilt barbecueën tijdens een regenbui kan een overdekte omgeving in jouw achtertuin de ideale oplossing zijn. Een overkapping aan jouw huis of schuur is dé oplossing voor jouw achtertuin struggles in de zomer. Op natte dagen zit je heerlijk droog en hoef je je niet binnen te verstoppen, terwijl op de hele warme dagen de overkapping een perfecte schaduwplek creëert. Een douglas overkapping is, zoals de naam natuurlijk al aangeeft, gemaakt van prachtig douglashout wat de overkapping een zeer robuust karakter geeft. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van staal, glas en verschillende kleuren zodat de overkapping altijd bij jouw huis en tuin past.

2. Picknicktafel

Oké, maar wat nou als het niet regent? Dan nodig je natuurlijk je familie en vrienden uit om samen van de zon te genieten, en wat is er dan gezelliger dan allemaal op een eigen stoel van elkaar af te zitten? Een picknicktafel natuurlijk. Je kan er veel mensen aan kwijt en het neemt niet te veel ruimte in beslag dankzij het compacte ontwerp van een picknicktafel. Deze tafels komen in verschillende maten zodat er voor iedere tuin wel een geschikte tafel beschikbaar is, zodat jij de mooiste zomerdagen gezellig met familie en vrienden kan beleven.

3. Een luxe tuinhuis

Maar uiteindelijk houdt de zomer een keertje op, de bladeren vallen weer van de bomen en de dagen worden kouder en donkerder. Opeens zit je maanden lang niet meer buiten in je achtertuin, en dat is eigenlijk best zonde van de ruimte. Gelukkig bestaan er speciaal daarvoor tuinhuisjes. Een luxe tuinhuis is de perfecte extra kamer waar je praktisch alles mee kan doen. Een muziek kamer, of een kantoor, wellicht een speciale ruimte voor al jouw feestjes. Dus als je altijd al een extra kamer kon gebruiken, overweeg dan een tuinhuis.

Zelfbouw of een vakman zoeken?

Mocht je geactiveerd zijn door deze blog en nu al de wildste tuinideeën in je hoofd hebben, denk dan wel aan de realisatie er van. Deze tuinprojecten zijn niet de makkelijkste om zelf te bouwen, daarom is het verstandig om een vakman in dienst te nemen die de vereiste kwaliteit en veiligheid kan garanderen. Outdoor Island is een gespecialiseerd bedrijf in buitenproducten, van overkappingen en tuinhuisjes tot speeltoestellen en picknicktafels. Neem een kijkje in de showtuin ter inspiratie, of bel voor gratis advies voor jouw droomtuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *