De juiste motorverzekering kiezen

Afgelopen week was het tijd om mijn motor te gaan verzekeren. Ik had het er al veel overgehad met andere vrienden en collega’s die ook motorrijden. Zelf heb ik het altijd lastig gevonden om een goede verzekering te vinden. Er zijn zoveel verschillende soorten verzekeringen, aanbiedingen en opties om te kiezen dat ik vaak door de bomen het bos niet meer zie. Het helpt mij dan om hier over te praten met andere mensen die ervaring hebben met hetzelfde soort verzekering. In dit geval dus mensen die ook in het bezit zijn van een motor. Ik merkte al snel dat veel van mijn vrienden verschillend advies gaven. Een verzekering is namelijk gebaseerd op wat voor type motor zij bezitten, het aantal schadevrije jaren maar ook het risico van diefstal. Sommige van mijn vrienden gebruiken hun motor voor woonwerk verkeer en hebben hun motor dus ook zakelijk verzekerd.  

Persoonlijk advies

Ik besloot dat het beste voor mij was om een persoonlijk advies aan te gaan vragen. Ik ben online opzoek gegaan en kwam al snel bij een fijne website uit. Dit was een onafhankelijke organisatie waar motorrijders en liefhebbers werken. Zij gaan deskundig aan de slag om de beste verzekeringen te vergelijken. Ik kwam erachter dat zij al meer dan 25 jaar allerlei soorten motorrijders geholpen hebben, dit wekte ook meteen vertrouwen bij mij. Ik begon met het invullen van wat gegevens om de motorverzekering vergelijken te starten. Ik moest mijn kenteken invullen, de dagwaarde van mijn motor en ook het aantal schadevrije jaren. Hierdoor konden zij de ideale motorverzekering voor mij berekenen. 

Zelf een keuze maken

Nadat ik al mijn gegevens had doorgegeven en zij voor mij aan de slag waren gegaan hadden ze de beste opties voor mij verzameld. Hierdoor zag ik door de bomen het bos weer een beetje en had ik al een kleiner lijstje waar ik uit moest kiezen. Ik vond het wel heel fijn dat ik zelf nog de laatste keuze mocht maken, hierdoor had ik niet het gevoel dat er gewoon een keuze in mijn schoenen werd geschoven. Ik mocht zelf nog de beste verzekering selecteren op basis van verschillende type verzekeringen, de grootte van eigen risico, premie en nog een aantal punten. Nadat ik deze keuze had gemaakt werd er direct een offerte voor mij gemaakt en kon ik de verzekering afsluiten. Ik was blij dat dit online kon want dit was veel sneller geregeld dan ik ooit had kunnen bedenken. Hierdoor kon ik al snel weer rondrijden op mijn goed verzekerde motor, dit bracht veel plezier met zich mee. Ik was heel blij met de keuze hulp bij het selecteren en kan dit aan iedereen aanraden die het lastig vindt om goed te vergelijken.