De man wil ook wel eens wat

Laten we heel eerlijk zijn, mannen hebben qua kleding veel minder te kiezen dan vrouwen. Als iemand die jaren in een kledingwinkel heeft gewerkt durf ik dit statement wel te maken. Vrouwen hebben een heel alfabet aan verschillende kledingsoorten waar ze uit kunnen kiezen. Mannen kunnen kiezen uit een trui of schoenen, en meer is er niet. Maar ik denk dat dit een gevalletje “eigen schuld, dikke bult” is. Want mannen zijn bijna nooit geïnteresseerd in kleding. Zeker niet de mannen van vroeger. Een man wil vaak één of twee goede broeken waar die die kan dragen tot zijn pensioen. In de winter koopt hij een nieuwe trui en nieuwe schoenen, en in de zomer hoog uit twee nieuwe shirts. De mannen van vroeger hadden geen interesse in kleding en dat heeft ervoor gezorgd dat wij nu ontzettend weinig kledingkeuze hebben. Verder dan een shirt, trui, broek en schoenen komen wij niet. 

 

Laten we dat eens veranderen

Ik merk dat deze trend langzaam aan het veranderen is. De huidige generatie mannen wordt steeds meer modebewust. Je ziet het aan alles. Mannen gaan strakkere broeken dragen, vel gekleurde truien, hele hippe en strakke schoenen, iets wat de oudere generatie nooit zal doen. Ik denk dat dit een hele goede verandering is voor de modieuze mannen van Nederland. Als er nooit een vraag is naar veel kleding vanuit de kant van mannen zal er ook nooit iets nieuws ontstaan. Sterker nog, als geen enkele man een ander kledingsoort waardeert zullen deze nooit worden uitgebracht. Daarom hebben wij geen alfabet aan kleding stukken. Terwijl je zo veel meer met een trui kan doen dan het huidige soort trui wat wij nu hebben. Door onze verandering naar de ‘modieuze man’ denk ik dat in een aantal jaar tijd mannen zich gevarieerder kunnen kleden. En dat is hoog tijd.

 

Een nieuw truien-tijdperk

Vat mij niet verkeerd op hoor, ik ben groot fan van de traditionele trui en ik denk dat onze klassieke schoenen altijd wel in de mode zullen blijven. Maar ik denk dat een beetje variatie ook geen kwaad kan. Je ziet nu al verschillende soorten schoenen op de markt verschijnen. Dit zijn soorten schoenen die wij 10 jaar geleden nog niet hadden. Daarom heb ik er vertrouwen in dat de trui binnenkort ook een goede make-over zal krijgen. Je kan ontzettend veel kanten op met de traditionele trui. Ik ben heel benieuwd waar we over 10 jaar staan met zijn allen. Misschien hebben we dan wel zo veel keuze dat de mannen weer terug naar normaal willen gaan. Tot die tijd moet ik het maar doen met mijn normale trui en schoenen. In de lockdown kan je toch niet winkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *