De meest gestelde vragen over kunstgras

Kunstgras wordt steeds populairder. Het is een duurzaam, onderhoudsvriendelijk en mooi alternatief voor ‘gewoon gras’. Je kunt het zelfs op je balkon leggen. Daarnaast is het kunstgras van tegenwoordig bijna niet meer van echt te onderscheiden. Veel voordelen dus!

Ben je van plan om kunstgras te kopen? Lees dan eens de meest gestelde vragen over kunstgras in dit blog, zodat je helemaal voorbereid een showroom instapt.

Lijkt kunstgras op echt gras?

Zoals we hierboven al beschreven, lijkt het kunstgras van tegenwoordig inderdaad steeds meer op echt gras. Er worden veel nieuwe technieken gebruikt die ervoor zorgen dat het bijna niet meer van echt te onderscheiden is qua uiterlijk. Dit verschilt uiteraard wel per aanbieder. Maar ga je voor een luxe soort? Dan mag je er wel vanuit gaan dat dit erg echt lijkt.

Wat zijn de voordelen van kunstgras

Er zijn veel voordelen verbonden aan kunstgras, namelijk:

  • Het hele jaar een groen gazon
  • Geen last van teveel zon of teveel schaduw
  • Kunstgras overleeft elk weertype
  • Het heeft weinig onderhoud nodig
  • Je hoeft niet te zaaien: je hebt dus meteen een mooi gazon
  • Het kan ook op het balkon gelegd worden

Wat zijn de nadelen van kunstgras

Er zijn eigenlijk weinig nadelen aan kunstgras op te merken. Het enige nadeel is dat het duurder is dan gewoon gras. Het is even een investering, maar daarna geniet je jarenlang elk seizoen van prachtig groen gras. Daarnaast voelt het ook wat minder zacht aan je voeten dan gras, ondanks dat kunstgras tegenwoordig al vrij zacht is.

Kan ik kunstgras kopen wanneer ik huisdieren heb?

Het antwoord hierop is simpel: ja, dit kan. Het is wel belangrijk dat wanneer jouw huisdier zijn of haar behoefte heeft gedaan op het kunstgras, het kunstgras even goed wordt schoongemaakt.

Kan ik kunstgras zelf leggen

Kunstgras leggen is vrij eenvoudig, als je de goede stappen volgt. Vaak kan de winkel waar je het kunstgras koopt je uitleg geven over hoe je het gras het beste kunt leggen. Op de website van Kunstgras Outlet vind je ook uitleg over het leggen van kunstgras.

Nu je goed bent voorgelicht kan de zoektocht naar het perfecte kunstgras beginnen!