De mogelijkheden van tuinhout op een rijtje

Samen met jullie makelaar uit Hoofddorp zijn jullie op huizenjacht gegaan. Na een lange zoektocht, zijn jullie helemaal verliefd geworden op een woning. Na een bod te hebben uitgebracht, zijn jullie de trotse eigenaren geworden van jullie eerste woning. Maar het enige wat nog een opknapbeurt kan gebruiken is de tuin. Jullie denken eraan om een sfeervol zitje te creëren in de tuin door middel van tuinhout. Maar welke mogelijkheden heb je allemaal met tuinhout? In deze blog sommen wij de mogelijkheden graag voor je op.

1. Veranda

Veranda betekent eigenlijk hetzelfde als terrasoverkapping. Dus is er ruimte om een overkapping te plaatsen aan je woning van tuinhout? Kies dan voor het bouwen van een veranda. Veranda’s kunnen bestaan uit enkele steunpalen van tuinhout met een dak. Een veranda wordt meestal aan de achterzijde geplaatst van een huis. Veranda’s worden ook vaak voorzien van een houten vloer of glazen schuifwanden zodat je als het ware een extra huiskamer kan creëren. Bij de Houtburcht vind je een groot assortiment tuinhout waaronder veranda’s, begingen, schuttingen, overkappingen etc.

2. Berging

Als je lekker in de tuin wilt zitten, heb je ook tuinmeubelen nodig. In de winter wil je deze natuurlijk opbergen zodat je er in het voorjaar weer van kan genieten. En hoe kun je dit beter opbergen dan met een berging van tuinhout? Deze bergingen zijn praktisch, modern en bovendien staat staat het prachtig in de tuin. Het voordeel is dat de bergingen van tuinhout bestemd zijn tegen veel weertypen en temperaturen. Op zoek naar een extra hobbyruimte, fietsenberging of speelruimte voor de kinderen? Ook dan is een berging uitermate geschikt.

3. Blokhut

Een blokhut verschilt in sommige gevallen niet veel van een berging. Het grote voordeel van een blokhut is dat het zorgt voor extra woon- of slaapruimte. Ook kun je hier extra spullen opbergen. Een blokhut is een sfeervolle toevoeging aan jouw nieuwe tuin bij de woning.

4. Prieel

Ook kun je ervoor kiezen om een half-open tuinhuis te kopen. Dit wordt ook wel een prieel genoemd. Deze stonden vaak in de negentiende eeuw in tuinen van grote landhuizen. Deze zijn meestal gemaakt van tuinhout en vaak zijn er prachtige planten en bloemen te vinden. Prieelen kun je kant en klaar kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *