De specialist in haarden en kachels

De winter komt er weer aan en wat mij betreft is dat de gezelligste tijd van het jaar. Ook nu dat de feestdagen steeds dichterbij komen en iedereen gezellig ’s avonds thuis zit mag een heerlijke warme kachel niet ontbreken. Je kan verschillende kachels kopen voor binnen en voor buiten. Zo kan je met wat kouder weer nog lekker bij de buitenkachel zitten en genieten van de laatste zomerse avondjes.

Wat is het verschil tussen kachels en haarden?

Kachels en haarden lijken eigenlijk best veel op elkaar, maar er zitten toch zeker verschillen in. Het grootste verschil is eigenlijk dat een kachel gasgestookt is en een haard houtgestookt. Verder biedt een haard in eerste plaats sfeerverwarming en in de tweede plaats pas echt warmte. Bij een kachel is dit juist anders om. Een kachel heeft juist de warmte op de eerste plaats staan en de sfeer is een leuk deel voor erbij maar dit is niet de prioriteit.

De afgelopen is het jaren zijn de verschillen steeds kleiner geworden. Zo zijn er nu ook gaskachels met een gezellig vuurtje die naast warmte ook sfeer met zich mee brengen in het interieur.

Kortom; het grootste verschil is dus dat een kachel gasgestookt is en een haard houtgestookt.

Verschillende soorten kachels en haarden

Nu weet je het verschil tussen kachels en haarden en is het tijd om ons wat meer te verdiepen in alle soorten kachels en haarden. Ga je voor een elektrische of toch liever een hout kachel het is er allemaal. Tegenwoordig is er van alles mogelijk qua uitstraling van kachels en haarden. Zo kan je kiezen voor een ingebouwde of toch een losstaande kachel.

Bron: Kuijt kachels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *