De thuja smaragd: een geliefde haagplant

Haagplanten dienen verschillende doelen. Ze moeten dan ook van vele markten thuis zijn. De thuja smaragd is een populaire haagplant die voor velen dé oplossing voor alle problemen in de tuin hebben opgelost.

Een haagplant moet de volgende eigenschappen hebben:

  • de haagplant moet privacy creëren 
  • de haagplant moet goed kunnen overleven in jouw soort tuin
  • de haagplant moet te onderhouden zijn
Groene haag

Thuja smaragd

De thuja voldoet aan veel van deze eisen. Het is een plant die allereerst goed dicht groeit. Dit betekent dat er privacy veroorzaakt wordt in je tuin. Door de plant heen kijken is immers lastig. 

Maar naast privacy is er nog meer belangrijk. Je wil natuurlijk dat de plant goed kan overleven in jouw tuin. Of een plant het goed doet in je tuin heeft in eerste instantie te maken met de hoeveelheid licht die je in je tuin hebt. Een plant die gedurende het hele jaar in de volle zon staat, moet wel tegen een stootje kunnen wat licht betreft. Daarentegen zijn er ook plekken waar juist amper zon komt en ook daar heb je speciale planten voor.

De thuja smaragd staat erom bekend dat hij kan overleven in de volle zon en in de schaduw. Droogte is geen probleem maar sneeuw en winterkou ook niet. Het is daarom een van de meest populaire haagplanten op de markt. De thuja is bovendien waardeverhogend. Eventuele nieuwe kopers zullen immers geen extra geld hoeven uitgeven om hun tuin te voorzien van privacy in de vorm van groen.