Dé tuiniertips van 2020

Ben jij het uiterlijk van je tuin ook zat na een hele zomer er praktisch in geleefd te hebben? Dan is het nu de tijd om dit goed op te knappen! Dan kun je er namelijk in de nazomer nog optimaal van genieten. In deze blog lees je tips hoe je zonder al teveel moeite en kosten je tuin een goeie opknapbeurt geeft.

Begin bij het begin

Het is heel belangrijk om een plan te maken als je je tuin gaat opknappen. Waarschijnlijk wil je alles in één keer gedaan hebben, maar het is toch echt beter om hier even goed over na te denken. Je kunt beter eerst goed overwegen wat je precies nodig hebt in jouw tuin. Bijvoorbeeld een loungeset is leuk om in elke tuin te hebben staan, maar wat voor soort is het beste voor jouw tuin? En hoe is het eigenlijk gesteld met de basis van je tuin: het gras? Misschien moet je eerst tuingrond kopen en bepaalde stukken van je tuin opknappen, voordat je begint met het kopen van allerlei zware meubels. Ga dus niet meteen naar het tuincentrum, maar maak eerst een goed plan voor jouw tuin!

De indeling van je tuin

Ook de indeling van je tuin vergt wat logisch nadenken. Heb je een plek in de tuin waar je ’s avonds zon hebt? Dan is dit een goede plek voor de eettafel, je wilt waarschijnlijk ’s avonds lekker in het zonnetje kunnen eten. Ga dus eerst na hoe je jouw tuin precies wilt gebruiken, en bekijk dan hoe je tuin ligt ten opzichte van de zon.  Dan kun je op basis hiervan je tuin inrichten zodat deze optimaal gebruikt kan worden.

Wat doe je met je decoratie?

Als je tuin helemaal opgelapt is en een nieuwe indeling heeft gekregen is het tijd voor het leuke werk: het decoreren van de hele boel. Er zijn talloze accessoires en tuinmeubels te vinden waarmee je jouw nieuwe paleisje mooi kunt maken. Ga hierbij na wat je belangrijk vindt, wil je ’s avonds lekker in je tuin kunnen eten en lang natafelen? Dan moet je ervoor zorgen dat je tuin goed verlicht is. En met goed verlicht bedoelen we ook: gezellig verlicht! Hoe doe je dit? Je kunt lampionnen in de grond steken, lichtslingers ophangen en grote buitenkaarsen kopen. Of koop een vuurkorf waar je lekker bij kunt zitten tot diep in de nacht! Dit alles geeft een geweldig uiterlijk aan je tuin!