De voordelen van een foliekas op een rijtje

Foliekassen worden steeds populairder onder met name beginnende kwekers. En dat is niet zonder reden. Foliekassen kennen namelijk veel voordelen. Dit komt voornamelijk door het materiaal waaruit de foliekas bestaat. Maar er zijn meer voordelen. In deze blog zetten wij de voordelen van een foliekas op een rijtje. Zo weet je of een foliekas ook geschikt is voor jou voordat je overgaat tot aankoop.

Eenvoudig op en af te breken

Misschien wel het grootste voordeel van een foliekas is de eenvoud. Heb je een hekel aan het op- en afbouwen van een tuinkas? Dan is een foliekas uitermate geschikt, want dit soort kas is snel opgebouwd. In de winter kun je de kas gemakkelijk afbreken en opruimen. Daarnaast neemt het niet veel ruimte in beslag. De kas heeft ook geen fundering nodig. Dit alles zorgt ervoor dat de kas zich onderscheidt in eenvoud.

Makkelijke beluchting en bemesting

Planten hebben goede beluchting en bemesting nodig. Met een foliekas is dit goed mogelijk. De foliekassen zijn namelijk voorzien van meerdere ramen. De kas is niet gemaakt van glas, wat zorgt voor minder verbranding van de planten. De ramen zijn gemakkelijk te openen waardoor je voor goede beluchting en bemesting kunt zorgen zonder dat je de kas in hoeft. Grote foliekassen beschikken over deuren waardoor je dit ook van binnenuit kan doen. Dit is een ander voordeel van dit type tuinkas.

Bescherming tegen meerdere weersoorten

Nederland kent een gematigd zeeklimaat. Hierdoor is er soms ook kans op veel wind. Een foliekas is erg licht. Om te voorkomen dat de foliekas uitscheurt, geven wij als tip om de kas goed te verankeren. Zo voorkom je dat het folie kan uitscheuren. Doe dit vooral bij de plekken met ritsen en klittenband. Ook zijn de planten goed beschermd tegen regen en directe zonnestralen. Naast dat de kas beschermt voor meerdere weersoorten, zorgt het er ook voor dat dieren geen kans krijgen om de oogst te verstoren. Na het lezen van bovenstaande voordelen enthousiast geworden om zelf ook een foliekas aan te schaffen? Hazenberg Tuinkassen en Orangerie├źn beschikt over een groot assortiment foliekassen.