De zwarte roos

Rozen zijn tegenwoordig in veel verschillende kleuren, soorten en formaten te vinden. Zo is er ook een zwarte roos. De zwarte roos is een erg unieke bloem. De roos krijgt de kleur door een biologisch afbreekbare inkt. De inkt wordt in de steel van de roos gespoten en gaat dan de knop in. Dit zorgt voor een prachtige volle zwarte roos. De zwarte roos is eigenlijk een rode roos, maar wordt dan vervolgens zwart gemaakt door een inkt. Deze inkt heeft geen invloed op de kwaliteit van de roos. 

Naast diepzwarte rozen bestaan er ook dieprode rozen. Deze rozen zijn zo dieprood dat de roos vaak een zwarte roos wordt genoemd. De dieprode roos met de hoogste kwaliteit is de Black Baccara. In de naam van de roos is al af te lezen dat die als zwart wordt gezien. De zwarte Black Baccara roos heeft een erg bijzondere uitstraling en is gepast voor verschillende gelegenheden.

De betekenis van de zwarte roos

Zwart is de donkerste kleur die er bestaat. De kleur brengt een mysterieus gevoel met zich mee en wordt ook vaak in verband gebracht met angst en verdriet. Naast deze negatieve gedachtes brengt de kleur zwart ook een aantal positieve gedachtes met zich mee. Zo staat zwart ook voor kracht en elegantie. Maar een zwarte roos staat voor een afscheid. Door iemand zwarte rozen te geven laat je weten dat je afscheid van diegene neemt. Een dichte zwarte roos staat voor een definitief afscheid en een open roos staat voor een tijdelijk afscheid.

Zwarte rozen als decoratie

De zwarte roos is een erg speciale roos,die goed kan worden gebruikt als decoratie. De elegantie uitstraling van deze roos past bij veel verschillende interieurstijlen. Ook is het uniek om een boeket zwarte rozen in huis te hebben. De zwarte roos wordt vaak in verband gebracht met negatieve gedachtes, maar door de jaren verandert dit steeds meer naar positieve gedachtes. De zwarte roos straalt elegantie uit, wat goed samengaat met een moderne inrichting. Laat je verassen door de schoonheid van een zwarte roos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *