Dubbel glas, misschien wel de verstandigste woninginvestering!

Heb je het idee dat de ramen en/of kozijnen van je woning zo onderhand hun langste tijd wel gehad hebben? En ben je van mening dat wanneer je je huis hebt opgewarmd het veel te snel afkoelt wanneer je de verwarming uit zet? Dan is dubbel glas nemen waarschijnlijk een heel verstandige stap. Dit in combinatie met passende kozijnen zal je wooncomfort en ook de waarde van je woning enorm doen toenemen. Hieronder lees je over drie van de belangrijkste voordelen van het vervangen van enkele beglazing door dubbel glas. 

Gunstig voor je energierekening

Dubbel glas

Wanneer je woning of dubbel glas beschikt, dan koelt je huis veel minder snel af. Je woning is immers beter geïsoleerd. Dit houdt in dat je veel minder hoeft te stoken. Je energierekening zal dan ook fors lager zijn. Na verloop van tijd kun je de gemaakte kosten voor dubbel glas dan ook deels of zelfs bijna geheel terugverdienen! Zodoende mag je de aanschaf van dubbel glas gerust zien als investering.

Minder geluidsoverlast

Zoals gezegd: het comfortniveau van je woning verhoogt flink wanneer je de enkele beglazingen vervangt door dubbel glas. Een van de componenten van dubbel glas is dat geluiden van buitenshuis ook daadwerkelijk grotendeels buiten blijven. Vooral als je aan een drukke verkeersweg woont is dat een enorm voordeel. Ook wanneer je je huis wenst te verkopen. Het maakt indruk dat geïnteresseerden binnen niets horen van het voorbijrazende verkeer!

Dubbel glas

Goed voor het milieu

Door je huis goed te isoleren, onder meer met dubbel glas, hoef je veel minder te stoken. Dit is niet alleen gunstig voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Immers geldt dat hoe meer je je verwarming aan zet, hoe meer CO2 je uitstoot. Met dubbel glas voorkom je dit en zo lever je een bijdrage aan een vertraging van het broeikaseffect.