Een eigen zwemvijver in de tuin

Ieder mens heeft zijn eigen beeld van hoe de ideale tuin er uit hoort te zien. Mooie bloemen, lichte kleuren en een boom met een schommel voor de kinderen. Of juist een strak terras met een groot zwembad en zo min mogelijk groen. Alles is mogelijk wanneer het aankomt op het inrichten van je eigen tuin. In genoeg gevallen ervaren mensen echter een conflict tussen of ze een natuurlijke groene tuin willen, of een strakke tuin met een zwembad. Een zwemvijver is in zo’n geval zeker het overwegen waard.

Wat is een zwemvijver?

Een zwemvijver is namelijk een vijver met een echte natuurlijke uitstraling. In tegenstelling tot een gewone vijver in de achtertuin is een zwemvijver er echter voor gemaakt om in te kunnen zwemmen. Het water in de vijver wordt goed gefilterd met een natuurlijk filtersysteem om het zo schoon mogelijk te houden. Intussen zorgen de planten in en om het water ervoor dat je tuin niet zijn groene uitstraling verliest. Door het aanwezige water wordt de tuin bovendien aantrekkelijker voor dieren zoals vogels en kan je zelfs vissen in de zwemvijver laten zwemmen. Je kunt het bovendien zo inrichten als jij dat zelf wilt.

Zwemvijver vs. zwembad

Het kan zijn dat je je nu begint af te vragen wat het verschil nou is tussen een zwemvijver en een zwembad met wat plantjes ernaast. Begrijpelijk, maar verschil is er zeker. Een zwembad is over het algemeen vrij open en goed bereikbaar. Op zich wordt dat vaak als iets positiefs ervaren. Het kan echter ook wel wat hebben om eerst een beetje door de planten en bloemen te moeten lopen voor je bij een door planten omgeven zwemvijver komt. Een zwemvijver bestaat bovendien uit twee delen. Naast het zwemgedeelte heb je namelijk ook een stukje moerasachtig gebied. Een ander verschil is dat zwembaden vaan schoon worden gehouden met chloor. Maar om met een zwemvijver dieren en planten te kunnen huisvesten wordt het water hierin juist op een natuurlijke manier gefilterd. Een zwemvijver geeft je veel meer het idee dat je in de natuur aan het zwemmen bent. Als je daar van houdt is dat natuurlijk een prettig idee.