Een fit weekend voor de boeg

Ieder jaar organiseert de familie een sportief weekendje in Brabant. Waarom? Omdat mijn ouders ervan overtuigd zijn, dat als je een weekend lang alleen maar fit dingen doet, je daar later van zal profiteren. Ik en mijn twee jongere zusjes zijn de Sjaak. Wij moeten ieder jaar mee. Dit jaar zou ik dat specifieke weekend met mijn vrienden een dag naar Walibi gaan. Nu gaan zij helaas zonder mij. Het avontuur kan beginnen en wij moeten ons klaarmaken. De voorbereiding zijn in volle gang en drie keer raden wie moet helpen organiseren? De voorbereidingen zijn in volle gang en ik help natuurlijk mee.

Nieuwe activiteiten

Ook dit jaar wordt er weer van alles uit de kast gehaald om het te laten slagen. Mijn moeder is zelf sportinstructeur, dus die kan ons alle activiteiten goed uitleggen. Dit jaar zal in het teken staan van de olympische spelen. Er zullen meerdere spellen worden gemaakt om tegen elkaar te strijden. Dit vind ik wel leuk! Ik mag namelijk ook zelf de spellen mee bedenken. Iets wat voor de jonge en de oude generatie goed te doen is. Mij leek het leuk om een soort speurtocht te doen door de bossen, waarin het verliezende team moet koken voor het winnende team. Mijn moeder was het hier wel mee eens en zo begonnen de voorbereidingen voor het vier uur durende speurtochtspel door de bossen.

Wat heb je allemaal nodig?

Zoals gewoonlijk, moeten er allemaal dingen worden ingekocht voor dit weekend. De familie is zo gul dat zij elk jaar per persoon vijf euro doneren om dit weekend te laten slagen.

Maar met spullen voor de speurtochten houdt mijn moeder het er niet bij. Zij houdt er ook van om nieuwe spullen voor zichzelf te kopen, zoals sportschoenen dames, die zij ieder jaar weer opnieuw koopt. Ik dacht dit jaar bij mezelf, als mijn moeder dat voor zichzelf koopt, kunnen een paar pantoffels ook best wel besteld worden. En natuurlijk bij die sportschoenen horen een set inlegzooltjes. Misschien voor mij ook wel handig, aangezien we een wandeling gaan maken van maar liefst vier uur.

En zo wordt er elk jaar weer veel meer gekocht dan nodig. De boodschappen worden ook gedaan door mijn ouders. Waarom ze hebben besloten om dit allemaal op zich te nemen begrijp ik ook niet helemaal. Maar ze doen het en de familie is daar blij mee. Het wordt een fanatiek maar leuk en gezellig weekend. Vol met verassingen en fitte activiteite