Een liefdevolle last minute vakantie naar Cuba

Staat Cuba al een lange tijd op je lijstje met landen waar je naartoe wilt reizen? Je vraagt je misschien af wanneer het beste moment is om een goedkope last minute Cuba te boeken. Dit hangt van met name af van de reisperiode en de manier waarop je reist. Dit zet ik hieronder kort voor je uiteen.

Reisperiode

Cuba kent twee seizoenen, het droge seizoen en het regenseizoen. Het droge seizoen duurt van November tot en met April. In deze maanden liggen de prijzen voor tickets en vakanties hoger dan in het regenseizoen. Het regenseizoen duurt van Mei tot en met Oktober. Je kan ervan uitgaan dat de tickets het duurste zijn gedurende de laatste twee weken van December en de eerste twee weken van Januari. Op dat moment kiezen velen ervoor om familie te bezoeken, omdat de meeste kinderen kerstvakantie hebben. In het regenseizoen zijn de last minute reizen zeker een stuk goedkoper, maar in Juli en Augustus liggen de prijzen wederom weer een stuk hoger vanwege de zomervakantie. Het beste is dan ook om te reizen in Mei of Oktober, deze twee maanden kennen een overgang van het droge naar het natte seizoen en hierdoor heb je niet de drukte van het hoogseizoen. Ook heb je geen last van de hoogste temperaturen en luchtvochtigheid die je middenin het regenseizoen tegenkomt. Je verwacht misschien dat het gedurende het regenseizoen veel regent, maar dit is helemaal niet het geval. Vaak betreft het twee uur per dag en zijn er niet dagelijks buien. Tussen de buien door is het vaak lekker warm met een blauwe lucht. In September en Oktober dien je rekening te houden met het feit dat Cuba een orkaanseizoen kent. De kans bestaat dat vele activiteiten afgelast zullen worden.

All inclusive of alleen een vliegticket

Als je ervoor kiest om alleen een vliegticket te boeken zonder hotel dan kun je vaak zeer goedkoop bij de lokale bevolking verblijven. Tussen de 10 en 30 dollar heb je al een kamer bij een familie thuis en vaak voor een klein bedrag extra koken ze elke maaltijd voor je die je wenst. Het is ideaal om de cultuur van het lokale Cuba te ontdekken zonder dat je verblijft in hotels van de overheid. Het voordeel wat je vaak hebt als je kiest voor een last minute vakantie naar Cuba is dat dit een totaalpakket betreft van een vliegticket en hotel. Meestal is het goedkoper om last minute te kiezen voor een totaalpakket, omdat deze goedkoper zijn dan alleen een vliegticket.