Een groendak nodig?

Groene gebouwen en Groendak zijn nieuwe wapens geworden in de strijd tegen klimaatverandering, met honderden steden over de hele wereld die milieuvriendelijke bouwtechnieken promoten om vervuiling door gebouwen te verminderen, structuren die in grootstedelijke gebieden als de meest vervuilende worden beschouwd.

Groendak aanleggen

Het is belangrijk om te controleren of het dak het gewicht van de grond, planten en water kan dragen voordat u met landschapsarchitectuur begint. Het kan twee ton bereiken als u van plan bent om daar bomen te planten als onderdeel van een intensieve teelt. Bovendien moet het oppervlak hellend zijn. Idealiter is de helling tussen 1 en 45 graden en als deze te steil is, wordt speciale wapening voorzien om de aarde vast te houden. Een drainerend substraat verdient de voorkeur, zodat het water onder de beste omstandigheden wordt afgevoerd. Deze muur zal zelf op isolatoren worden geplaatst die door een dampscherm van de grond worden gescheiden. Ten slotte moet de volledige installatie voldoen aan de voorwaarden van de optimale dakafdichtingsnorm.

Welke stedelijke problemen kunnen groene daken oplossen?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Er zijn een aantal tastbare voordelen die mensen genieten wanneer een stadsbestuur beleid instelt dat de ontwikkeling en het onderhoud van groene daken bevordert. Onder deze kunnen we een beter regenwaterbeheer noemen, vermindering van hitte-eilanden, verbetering van de luchtkwaliteit, energiebesparing, behoud van stedelijke biodiversiteit, verfraaiing van wijken, de ontwikkeling van lokale werkgelegenheid (groene banen) en meer kansen voor de ontwikkeling van actief en passief groen.

Thermische en geluidsisolatie

Het Groendak aanleggen met begroeiing heeft vanuit individueel oogpunt vooral het voordeel dat de thermische en akoestische isolatie van de woning wordt verbeterd. De met planten geassocieerde grondlaag vormt een scherm, waarvan de dichtheid externe geluidsoverlast absorbeert. Bovendien geeft de dichtheid van deze laag de binnenvolumes een uitstekende traagheid: in de winter is het minder koud, in de zomer is het minder warm. En dit vooral omdat de vochtigheid die door de groendaken wordt opgeslagen, voor een milder microklimaat zorgt.


Aarzel niet om een ​​groendak te hebben. Het is een ecologische technische oplossing met zeer interessante thermische en akoestische prestaties en biedt prachtige esthetische kwaliteit!