Een huis kopen. Let hier op.

Ben jij in de overweging om een huis te kopen? Dan zijn er een aantal belangrijke facetten waar je op gaat en moet letten. Zo kijk je natuurlijk naar de prijs, de staat van het huis en de ligging. Maar kijk verder dan alleen hetgeen je kan zien. Denk bijvoorbeeld aan verborgen gebreken, de ligging van de tuin en de buurt waarin je komt te wonen.

1. Verborgen gebreken

Vaak komen verborgen gebreken pas aan het licht nadat het huis/appartement is gekocht en de overdracht heeft plaatsgevonden. De aankoop van een woning is voor de meeste mensen één van de grootste gebeurtenissen in het leven. Echter, door deze verborgen gebreken kan de aankoop van een woning ook ontaarden in een nachtmerrie. Een rotte vloer, elektra dat op een onveilige manier is bedraad of een riool dat blijkt verstopt te zijn. Koop jij bijvoorbeeld een woning in de omgeving Amersfoort? Schakel dan een loodgieter uit Amersfoort in via Rioolverstopt.nl. Zij kunnen door middel van een rioolonderzoek de huidige staat van het riool in kaart brengen.

2. De ligging van de tuin

Waar veel mensen niet direct bij stil staan is de ligging van de tuin. Is het huis mooi, maar de ligging minder goed? Dan wordt het huis toch vaak gekocht. De ligging van een tuin bepaalt hoeveel zon er in een tuin valt. Een woning met de tuin op het zuid-westen of westen heeft over het algemeen de meeste zonuren op een dag. Echter, hier betaal je ook voor! Een tuin met veel zonuren is over het algemeen 2% duurder.

3. De woonwijk

Bij het kopen van een woning is het belangrijk om te denken aan de toekomst. Denk daarbij zeker aan de woonwijk en de ligging. Is het jullie wens om een gezin te starten? Ga dan in een woonwijk wonen waar aan kinderen wordt gedacht. Denk hierbij aan een basisschool, veel groen en een speeltuin in de buurt. Ben jij graag onder de mensen en houdt je van een hapje en een drankje? Bekijk dan de mogelijkheden van wonen in of nabij het centrum. Je zal snel merken dat de woonwijk zeer belangrijk is voor jou/jullie woonplezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *