Eindhoven uitgelicht

De Noord-Brabantse stad Eindhoven heeft een belangrijke rol gespeeld in de Nederlandse luciferindustrie. Dat Eindhoven de naam lichtstad draagt is dan ook niet vanwege de aanwezigheid van gloeilampenfabriek Philips, hoewel de stad jarenlang nauw met de productie van gloeilampen was verbonden. De naam is ontstaan door de aanwezigheid van luciferfabrieken in deze stad, en de geschiedenis daarvan voert terug tot 1870, terwijl Philips zich pas in 1891 in Eindhoven vestigde. Toch heeft de jarenlange band tussen Eindhoven en Philips veel opgeleverd voor de stad. Denk hierbij aan de High Tech Campus Eindhoven en de sportclubs die mede dankzij dit bedrijf tot de beste van Nederland behoren. Het stadsdeel Strijp-S is het voormalig bedrijventerrein van Philips in Eindhoven dat inmiddels is omgetoverd tot een nieuw hip stadsdeel. Vroeger stond dit deel van Eindhoven bekend als de verboden stad. Dit omdat het terrein alleen toegankelijk was voor werknemers van Philips. In 2006 werd er een begin gemaakt met de sloop van enkele gebouwen en kregen andere gebouwen een nieuwe functie. Alleen deze ontwikkeling is al een bezoekje Eindhoven waard!

Er is genoeg te doen voor iedereen in Eindhoven. Wilt u er even tussenuit? Ga voor een frisse neus wandelen in één van de vele parken zoals de  Stratumse Heide, de Genneper Parken, Het Stadswandelpark, De Berenkuil, of wandel over de heide. Deze wandelroutes nemen u mee op een ontdekkingstocht door de natuur in de stad. Uitgewandeld? Bezoek één van de vele attracties die Eindhoven en omgeving te bieden heeft.

Eindhoven is niet de stad waar u meteen aan denkt als u een dagje wilt winkelen. Echter zijn er genoeg winkels verspreid over de stad. En niet alleen in de buitenlucht. Ook winkelcentra zijn er genoeg te vinden. Zo shopt u niet alleen bij mooi weer goed, maar ook als het regent kunt u in Eindhoven goed terecht. Met winkelcentra als Winkelcentrum Woensel, Piazza en de Heuvelgalerie heb je alles bij elkaar voor een perfecte dag shoppen waarna u de volgende dag een frisse start kunt maken in één van de vele musea die Eindhoven en omgeving te bieden heeft. Maak van uw bezoek aan de lichtstad Eindhoven een meerdaags verblijf en begin uw startpunt Toeristen Informatie Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *