Geen schaduw in de tuin? Geen probleem!

Heb jij een tuin op het zuiden en kun je daar niet van genieten in de zomer, omdat je geen schaduw hebt in je tuin? Geen probleem! Dan vindt je in dit artikel een aantal handige tips om meer schaduw in je tuin te creëren (Bron: Van Van EE).

Schaduw driehoek

Een leuke inventie is de schaduw driehoek. Deze kan je op drie punten ophangen in je tuin en geeft schaduw waar de zon staat dat moment op de dag. Het voordeel van deze optie is dat het goedkoop is en esthetisch mooi eruit ziet (modern). Maar er zijn ook nadelen aan, je kan het namelijk niet verplaatsen en niet makkelijk opzetten of afbreken.

terrasoverkapping

Terrasoverkapping

Een terrasoverkapping is een handige manier om schaduw te maken over het gedeelte waar je bijvoorbeeld een diner kan houden of een feestje geeft. Het is ideaal tijdens een barbeque en ook een mooie toevoeging aan je tuin. het nadeel is dat een terrasoverkapping meestal een dure besteding is. Maar bij Van Van EE kan je je laten informeren over de beste prijzen omtrent terrasoverkappingen!

Parasols

Misschien de meest voorkomende manier van het creëren van schaduw is de parasol. Deze Heeft namelijk alle voordelen van bovenstaande 2 opties. Daarnaast is deze ook makkelijk op en af te breken en komt hij in verschillende vormen en maten voor, waardoor je hem zowel in een grote tuin ziet staan als op een balkonnetje! Het enige nadeel is dat een parasol snel stuk kan gaan.

Uitvalschermen of knikarmschermen

Als laatst bespreken we nog de uitvalschermen en knikarmschermen die schaduw bieden wanneer je dat maar wilt. Deze zijn ideaal als je geen toevoeging aan je tuin wilt, maar wel het genot van de schaduw wilt met een simpele druk op de knop. Dat zijn de voordelen van knikarmschermen en uitvalschermen. Het nadeel is alleen dat je deze moet laten installeren door een monteur en dat het uitvalscherm of knikarmscherm zelf ook best prijzig kan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *