Haal het maximale uit je tuin met een tuinkamer of veranda

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om een tuinkamer of een veranda te laten plaatsen. Dat is niet voor niks, want met een tuinkamer of veranda maak je optimaal gebruik van je tuin. Veel mensen vinden de tuin het prettigste plekje van het huis en met een veranda of tuinkamer kun je meer van deze fijne plek genieten. In dit artikel vertel ik je er graag meer over.

Het laten plaatsen van een tuinkamer

Veel mensen vinden dat een tuinkamer lijkt op een kas. Je kunt een tuinkamer natuurlijk ook prima als kas laten fungeren, maar het is ook dé plek om lekker te kunnen genieten van het buitenleven. In een tuinkamer zit je, omringt door grote glazen ramen en een dak, altijd lekker droog. Dat betekent dat je met een tuinkamer ook buiten de zomermaanden om onbezorgd in de tuin kunt zitten. Een tuinkamer is daarnaast natuurlijk de ideale plek voor een barbecue met vrienden en familie.

De voordelen van een veranda

Zoals ik in de inleiding al aangaf, kiezen steeds meer mensen ervoor om een veranda te laten plaatsen. Een veranda wordt normaliter aan het huis geplaatst en deze wordt soms voorzien van glazen wanden of een schuifpui. Ook met een veranda kun je, ook bij minder mooi weer, genieten van het buitenleven. Je hebt geen last van de regen en je zit beschut, wat het natuurlijk erg aangenaam maakt. Het is, net als een tuinkamer, een ideale plek om lekker te genieten van een barbecue met vrienden of een etentje met het gezin. Daarnaast is het prettig dat je tuinmeubelen gedurende het hele jaar door onder de veranda kunt laten staan. Ook is het eenvoudig én verstandig om planten tijdens de winter onder de veranda te plaatsen.

Wil je meer weten over het laten plaatsen van een tuinkamer of veranda? Neem dan eens een kijkje op www.veranda.nl of de website van Fonteyn.