Hoe creëer ik sfeer in mijn tuin?

Een tuin is eigenlijk een verlenging van een huis. Daarom is het belangrijk dat je je hier fijn in voelt. Mensen vinden sfeer creëren in de tuin vaak lastiger dan in huis. Toch is dit makkelijker dan je zou denken. In deze blog geven wij je hier tips voor!

Persoonlijke accessoires

Je kan je tuin versieren door een aantal persoonlijke dingen op te hangen of neer te zetten. Denk hierbij aan het ontwerpen van een tuinposter, het maken van een eigen stoel of een zelfgemaakt planten bak. Laat je tuinposter ontwerpen of laat deze maken. Met behulp van DIY video’s op YouTube kan je aan de slag met het maken van je eigen tuinmeubels. Tijdelijk iets in de tuin? Een spandoek maken is dat natuurlijk een leuke optie!

Breng kleur in je tuin met planten

Met bloemen en planten kan je makkelijk kleur en sfeer in huis halen. Zo zijn er veel vrolijke en kleurrijke bloemen. Denk hierbij aan de zonnekruid, baardiris, blauwe distel en lavendel. Ook is het mooi als je voor alle seizoenen bloemen in je tuin hebt staan. Zo heb je het hele jaar door iets wat bloeit in je tuin.

Sfeerverlichting

Waarschijnlijk weten we allemaal wel dat verlichting de sfeer kan maken of juist helemaal niet. Zorg ervoor dat je lichten niet te fel zijn als je mooie verlichting wilt hebben. Het vuur van een open haard zorgt bijvoorbeeld voor een mooie sfeer. Een wandlamp of een buitenlantaarn zorgen ook voor een mooie sfeer. Naast de sfeerverlichting kan een een mooie zithoek met een loungeset ook veel een goede sfeer zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *