Hoe maak je een balkon of dakterras extra sfeervol?

Dakterras of balkon en planten

Op een balkon heb je vaak uitzicht vanaf de woonkamer. Daarom kun je sfeervol buiten en binnen zitten. Voor een balkon is kunstgras geschikt omdat het weinig onderhoudt vraagt. Een balkon kan met kunstgras dus een soort mini tuintje worden. Dit is handig als je niet over een tuin beschikt. Op een balkon staan planten in potten zeer mooi. Je kunt een balkon overdekken of er een serre van maken. Een balkon is meestal niet zo groot. De ruimte moet daarom effectief worden ingedeeld. Je kunt voor een paar mooie compacte tuinmeubels gaan met twee stoelen en een salontafel of een kleine bar neerzetten op het balkon omgeven door mooie planten. Op het gras kun je een standbeeld zetten of een vogelhuis. Je kunt balkon meubels versieren met kussens en wat kleedjes voor extra sfeer zodat ze net als de meubels in de woonkamer zijn bedekt. Ook een dakterras kun je net als een balkon als tuin inrichten. Zo kun je een stukje groen kiezen en een zithoek.

Pallet loungebank op het akterras

Op een dakterras kun je palletten maken. Je maakt zo zelf je meubels. Je hebt hierdoor een luxere hoek om te zitten in plaats van alleen twee tuinstoelen neer te zetten. Pallets zijn leuke zithoeken voor meerdere personen. Je kunt van twee pallets op elkaar al een bed maken op het dakterras om op te relaxen of een luie brede bank. Dit is ook nog een veel goedkopere oplossing dan het aanschaffen van een loungeset. Kunstgras is mooi te combineren met (kunst)planten en bloembakken aan het balkon. Een moestuinbak kan ook een mooie aanwinst zijn.

kunstgras

Gezelligheid met hout

Hout en riet staan mooi op een balkon. Je houten meubelen met kussens bekleden en er ledikantjes op leggen. Zowel voor een balkon of dakterras kun je een houten vloer maken voor extra sfeer, zoals het aanleggen van vlonders. Ook kun je een watervalletje of kleine (niet ingebouwde) vijver plaatsen op een balkon of dakterras. De vijver kan opgesierd worden met grind en planten. Denk daarbij aan rieten stoeltjes en lampen van riet. Dit heeft ook wat exotisch met een palmboom ernaast. Ook eikenhout is in de mode. Denk aan een boomstam tafel van eikenhout en brede robuuste tuinstoelen van eikenhout om op te zitten.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *