Hoe maak je een moderne tuinaanleg gezellig

Wil je graag een moderne tuinaanleg maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan zit je hier goed! Hier vertellen we je hoe je jouw tuin modern en aangenaam kan maken. Maar wat maakt eigenlijk de moderne tuin? De moderne tuin kenmerkt zich door strakke lijnen en een functioneel minimalistisch design. Modern design wordt al snel gezien als ongezellig of koud. Maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Je wilt natuurlijk een tuin die uitnodigend is. Lees snel verder voor onze tips voor een fijne moderne tuin.

Gebruik de verlichting in de tuin slim

Je tuin is eigenlijk een verlenging van je huis. Vooral in de zomer zul je er veel gebruik van maken. Maar met de drukke agenda van de moderne mens is het net zo belangrijk om ‘s ‘avonds te kunnen genieten van je tuin als overdag. Daarom is verlichting in de moderne tuinaanleg erg belangrijk. Met de verlichting maak je je tuin ook ‘s avonds sfeervol. Let er hierbij op dat je niet gaat voor witte of blauwe verlichting, maar verlichting in een warmer spectrum. Voor extra sfeer kun je ook een moderne vuurkorf neerzetten. Hiermee blijf je graag tot in de late uurtjes in de tuin zitten.

Modern maar verbonden met de natuur

Niet alleen ‘s avonds moet de tuin er gezellig uitzien, ook overdag moet de tuin uitnodigen. Dat kun je bewerkstelligen door slim je planten te kiezen. Wanneer het landschap van je tuin veelal bestaat uit strakke lijnen en je voegt daar strakke gesculpte planten aan toe, maakt dat het niet gezelliger. Door lossere planten neer te zetten, voeg je wat persoonlijkheid en verbinding met de natuur toe. Vooral als je in een groene omgeving zit, is het mooi om die omgeving door te laten lopen in je tuin door eenzelfde soort planten te kiezen.

Kies warmere tonen voor je moderne tuin

Tot slot: het kleurgebruik van materialen. Door warmere tonen te kiezen voor materialen als beton en hout breng je warmte en leven in je moderne tuinaanleg. De natuurlijke kleur van beton doet erg koud aan. De simpele oplossing is kleur toevoegen. Doe het echter niet te veel, want dat neemt het moderne weg van je moderne tuin. Kies liever voor een subtiele kleur als zandsteen met een subtielere warme ondertoon. Mocht het zelf niet lukken of heb je geen tijd, dan kun je het altijd over laten aan de professionals. Weet dat een moderne tuin met persoonlijkheid en gezelligheid zeker mogelijk is!