Hoe poot je aardappels?

Aardappels zijn vrij makkelijk te poten en oogsten als je het een keer gedaan hebt. Je moet het even doorkrijgen en je moet een aantal belangrijke aspecten weten om het goed te kunnen. De allereerste tip die we je mee willen geven is, begin met het poten van aardappels in april. Wil je verdere tips voor het poten en oogsten van aardappels? Lees dan snel verder!

Het poten

Zoals we je al kort lieten weten is april de beste maand om aardappels te poten. Dit kun je het beste doen door rijen te maken waarin je de aardappels poot. Maak gleuven van ongeveer 10 cm diep en laat de plant groeien. Op het moment dat ze gaan groeien kun je ervoor zorgen dat er meer aardappels komen door de plant steeds dieper te bedekken met zand. 

Oogsten

Aardappels kunnen op verschillende momenten geoogst worden, het is eigenlijk maar net hoe groot je ze zelf wilt hebben. Wanneer de aardappels in april gepoot hebt, kun je in juni al de eerste krieltjes uit de grond halen. Wil je de aardappels wat groter, dan kun je ze het beste tot in juli laten zitten. 

Bewaren

Aan een aardappelplant kunnen veel aardappels groeien. Hoogstwaarschijnlijk krijg je deze zelf niet binnen een week op. Daarom is het belangrijk dat je een aardappel koeling hebt van bijvoorbeeld Dijksma Koudetechniek. Deze techniek van koelen zorgt ervoor dat aardappels vers en goed blijven, zodat je er nog lang van kan genieten. Je kunt natuurlijk ook al deels uit de grond halen en de rest nog even laten zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *