Houd je tuin in goede conditie!

Het mooie weer komt er weer aan en dan wordt het natuurlijk tijd om lekker te relaxen in jouw tuin. Maar toch kan er in de zomer ook nog een onweersbui komen. Het weer blijft onregelmatig en dit kan ervoor zorgen dat jouw tuinmeubelen ook eventueel beschadigd kan worden. Daarom geven wij enkele tips om jouw tuin in goede conditie te houden! 

Check het weer!

Zorg ervoor dat je altijd het weer checkt! Mocht er een onweersbui komen dan ben je erop voorbereid. Heb je een loungeset of tuinset? Dan is het mogelijk dat door slecht weer deze beschadigingen krijgen. Denk aan harde wind of hagel, maar ook de scherpe zon. Heb je bijvoorbeeld een houten tuinset? Dan kan het door de zon verkleuren. Door beschermhoezen voor je tuinset te gebruiken kun je voorkomen dat er beschadigingen komen. Natuurlijk moet je niet alleen denken aan je meubelen, maar ook aan je tuin zelf. 

Heb je bijvoorbeeld veel planten? Dan is het checken van het weer ook essentieel bijvoorbeeld bij het geven van water. Als er een hele warme dag komt met veel zon is het niet verstandig om in de ochtend je planten water te geven. Dan beginnen ze overdag te koken door de hitte. Probeer dan altijd in de avond water te geven als het al aan het afkoelen is. Zo blijven je planten mooi en gehydrateerd. 

Houdt rekening met het materiaal   

Om jouw tuinmeubelen in goede conditie te houden moet je ook rekening houden met het materiaal ervan. Zo hebben houten tuinmeubelen vaak meer onderhoud nodig. Zo kan hout snel beschadigingen oplopen en verkleuren door de zon. Daarom is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je jouw houten meubelen beitst. Door je houten meubelen te beitsen breng je eigenlijk een extra beschermlaag aan. Afhankelijk van wat voor beits je kiest kun je jouw meubelen beschermen tegen weer en wind en ook de felle zon! Zo blijven jouw meubelen in topconditie en kun je ervan blijven genieten. 

Handig om te hebben 

Als je veel planten en een mooi gazon hebt is het handig om automatische sproeiers of bewateringssystemen aan te leggen. Vooral nu het steeds warmer wordt is het eigenlijk beter om ‘s avonds laat pas water te geven. Misschien heb je in de avond wel helemaal geen zin om water te geven of vergeet je het weleens. Door een automatisch systeem aan te leggen kun je zelfs een tijd instellen. Zo vergeet je nooit meer je planten en gazon te bewateren en blijven ze ook mooi, doordat er dan op een koel tijdstip water kan gegeven worden.