Houten schuttingen: ideale afscheiding voor elke tuin

Wanneer je over een tuin bij je woning beschikt, dan is het minimaal een morele verplichting om je tuin op een degelijke en duidelijke manier af te scheiden. Deze afscheiding moet duidelijk maken waar de grenzen lopen met tuinen van je buren en ook met grond van de gemeente. Om tal van praktische redenen kiezen veel mensen ervoor deze afbakening vorm te geven met houten schuttingen. Voor iedereen die nog niet overtuigd is van een schutting als tuinafscheiding, hieronder lees je meer over twee van de belangrijkste praktische voordelen ervan.

schutting

Makkelijk te personaliseren

Om diverse redenen is een schutting eenvoudig te personaliseren, oftewel te vormen naar jouw eigen voorkeuren. Ten eerste is het al zo dat er vele soorten houten schuttingen bestaan. Het kan dan ook niet anders of er zit er minimaal een bij die bij jou in de smaak valt. Verder zijn houten schuttingen, vooral als de planken ervan in horizontale toestand zijn aangebracht, makkelijk om verder naar je hand te zetten. Met de kleinste moeite kun je er immers bloempotten en andere decoratiestukken aan bevestigen.

Veel comfort en privacy

Of je nu voor een horizontale of verticale schutting kiest, het zal voor voorbijgangers nagenoeg onmogelijk zijn om bij jou de tuin in te kijken. Hierdoor kun je dus in volle privacy van je eigen tuin gebruik maken. Voordelig van het dichte karakter van een schutting is b

bovendien dat het veel wind tegenhoudt. Zelfs geluid wordt door goede schuttingen enigszins gedempt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *