Is jouw tuin al gereed voor de zomer?

Uiteraard hebben wij al mogen genieten van de eerste zonnestralen. Heerlijke temperaturen waar iedereen optimaal van heeft mogen genieten. Op dit moment is het nog niet constant qua temperatuur, maar wel de hoogste tijd om de tuin klaar te maken voor de zomerperiode. 

Waar te beginnen in de tuin

Ongeacht hoe groot jouw tuin is, of je een balkon beschikt. Er is altijd wel iets te doen om de tuin gereed te maken voor die heerlijke zonnestralen. Zo wordt er aangeraden om te starten met het bedenken wat je wilt realiseren voor de ruimte. Ga jij bijvoorbeeld de tuin compleet anders inrichten? Of zoek je liever nieuwe planten om meer kleur te realiseren in de tuin?

Beschik jij alleen over een balkon?

Niet iedere woning beschikt over een tuin waar je kunt zitten. Veel mensen hebben een balkon, maar dat wil niet zeggen dat dit saai moet zijn toch? Je kunt een balkon ook leuk inrichten met planten en andere soorten decoratie. Kijk gerust eens op het internet naar tips die je wellicht hiervoor kunt gebruiken. Maar speur ook gerust diverse magazines door voor unieke tips! Begin bijvoorbeeld een moestuin op balkon. Let er dan wel op dat de planten niet te veel in de wind zullen staan. Anders groeien ze nog niet optimaal.

Wel een tuin, maar nog niet klaar? 

Bij het klaarmaken van een tuin komt qua snoeien en onderhoud behoorlijk wat bij kijken. In de winterperiode heb je immers niets in de tuin gedaan. Dit resulteert vaak in veel onkruid en uitstekende takken van de haag. De haag dient op tijd te worden gesnoeid om goed te groeien en om voldoende beschutting te bieden in de zomer. Hiervoor kan je gerust kiezen voor een haagschaar Stihl. Stihl staat bekend om zijn kwaliteit en kracht in de machines. 

Jouw haag wordt hiermee perfect bijgewerkt en zal in de zomerperiode zorgen voor een geschikte schutting. Daarnaast kan je ook een grastrimmer gebruiken om eventuele randen bij te werken van het gras mocht je dat hebben. Gras is van iedereen een favoriet in zijn of haar tuin. Waarom is het zo’n favoriet? Niet alleen blijft het altijd goed als je het goed onderhoud, ook geeft gras een vorm van rust aan je tuin. Je kunt hiervoor een Stihl FS 55 gebruiken die sterk is en het werk perfect doet. Met een maximum van 4,9 kilo weegt het niet te zwaar en is het makkelijke optie om ook de randjes van je gras te doen schijnen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *