Jaloersmakende beroepen in de zomer

Heb jij een kantoorbaan? Dan heb jij vast in de zomer je eens afgevraagd: “Waarom heb ik geen beroep waarbij ik lekker buiten kan werken”. Lekker een kleurtje krijgen, lekkere temperaturen en veelal vrolijke mensen. Dit is natuurlijk niet altijd het geval. Zeker op dagen boven de 25 graden is buiten werken best pittig. Wil jij toch gaan nadenken over leuke beroepen in de zomer. Dan geven wij je een aantal tips:

Hovenier

Wil jij graag buiten werken en heb jij ook nog eens groene vingers. Dan is het beroep van hovenier (of tuinman) natuurlijk voor jou weggelegd. Het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen is voor jou dan dagelijkse kost. Je werkt nagenoeg altijd buiten en in de zomer is dat natuurlijk een pretje. In Nederland blijft het aantal nieuwe woningen stijgen en de vraag naar, bijvoorbeeld, een hovenier in Apeldoorn blijft groeien. Wil jij meer weten? Kijk dan eens op de website van Koushoveniers.nl.

Bouw

Er zijn talloze mogelijkheden om in de bouw te werken. Van metselaar, aannemer, bouwinspecteur tot  timmerman. Je werkt in deze sector veelal buiten en bent daarnaast ook veelal op de weg. Wel moet je vaak vroeg je bed uit aangezien er vroeg wordt begonnen. Dit houdt natuurlijk ook in dat je weer eerder vrij bent. In de zomer staat vaak de muziek hard en is het zweten geblazen, want in de bouw houden ze wel van aanpakken.

Postbezorger

Sporten en werk combineren? Nee, gekkigheid. Als postbezorger ben jij eigenlijk altijd buiten in de voor jou bekende wijk. Vrolijke mensen die je begroeten en leven op straat; dat is de zomer voor jou. Smeer je wel goed in, want ook bij dit beroep staat de zon de hele dag op je bol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *