Je tuin een nieuwe look & feel geven

Ben je van plan om je tuin een nieuwe look & feel te geven? Veel mensen doen dit na een aantal jaar of als ze net zijn verhuisd. Je wil dan natuurlijk optimaal kunnen genieten van je tuin en dat kan je doen door de tuin vanaf het begin al goed aan te pakken. In deze blog nemen we je mee in een aantal handige en praktische tips die je hierbij kunnen helpen. Benieuwd naar deze tips? Lees dan zeker verder!

Het opruimen en schoonmaken van je tuin

Iets waar je niet aan ontkomt, het schoonaken en opruimen van je tuin. Je zal zien dat wanneer je net verhuisd bent en intrekt in je nieuwe woning dat de tuin weinig tot geen aandacht meer heeft gehad van de vorige bewoners. Dit komt vaak omdat men al langere tijd weet dat ze gaan verhuizen. Het verschilt natuurlijk hoe onderhoudsvriendelijk de tuin is, maar in de meeste gevallen staat het gras hoog en zijn de bloemen niet meer zo in bloeit zoals het zou moeten. Begin daarom met opruimen. Heb je en vijver? Dan is het slim om te kijken wat er allemaal in de vijver op de bodem ligt. Dit doe je gemakkelijk door van een vismagneet. Een vismagneet kopen doe je gemakkelijk online. Wanneer je een magneet aanschaft is het verstandig om te kijken welke je nog hebt. Een magneet kopen kan je namelijk voor verschillende doeleinden doen.

Je tuin voorbereiden op de zomer

Zodra de zon doorbreekt en de vogeltjes beginnen te fluiten. zullen ons helemaal op ons gemak voelen. Dan willen we eigenlijk onze hele tuin zomerklaar maken. Het is echter beter om op bepaalde klussen al van te voren te doen zodat je geen last hebt van hoge temperaturen. Natuurlijk zijn veel planten winterhard en kun je meestal in de tweede of derde week van februari wat onderhoud doen om de tuin zomerklaar te maken, maar alles hangt af van de temperatuur. Kun je je werk niet in februari afmaken, ga dan in maart verder. Wij raden altijd aan om te wachten tot ergens in april om de tuin zomerklaar te maken. Dan is de temperatuur stabieler, overdag boven de 15 graden. Dit is belangrijk, want rond deze temperatuur komt het bodemleven pas echt op gang. Daarnaast is het niet alleen goed voor de grond maar is het ook aangenamer om wat klussen te doen in 15 graden dan in 25.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *