Je tuin goed beveiligen, 5 tips

Als je een grote tuin hebt dan wil je natuurlijk dat inbrekers je huis overslaan. Helaas is het zo dat een grote tuin uitstraalt naar een inbreker dat er in dat huis iets te halen valt. Huisen met grote tuinen zijn vaak duurder waardoor een inbreker kan denken dat hij daar waardevolle spullen kan vinden. Gelukkig kan jij verschillende stappen nemen om het werk van een inbreker lastiger te maken.

1. Be aware of the dog

Waarschijnlijk ken je ze wel, de bordjes met ‘’ik waak hier’’ in de tuin met een foto van een hond er op. Vooral eigenaren van echte waakhonden zoals Dobermannen, Pitbulls of Rottweilers hebben ze vaak in de tuin. Maar ze zijn er voor ieder hondenras te vinden. Sommige mensen hebben zelfs helemaal geen hond maar wel zo’n bordje in de tuin staan. Dit werkt namelijk echt en schrikt inbrekers af. Hierdoor gaan ze eerder een huisje verderop.

2. Een stevig hekwerk is een goed begin

Het klinkt misschien voor de hand liggend maar een goed hek rondom je tuin houdt inbrekers op afstand. Een hoog hek maakt het ook nog is extra lastig om in je tuin te komen. Ook een poort met deur om je tuin in te komen zorgt voor een extra barrière. Het kan ook zijn dat je zelf liever niet tegen een hek aan moet kijken. Kies dan voor een lager hekwerk of een rand om je terrein af te zetten. 

3. Gebruik bewegingssensoren

Je jaagt een inbreker weg wanneer je hem het gevoel geeft dat hij gezien is. De ideale oplossing hiervoor is om iets te installeren wat afgaat bij een beweging. Een veel voorkomend voorbeeld is een buitenlamp die aanspringt als er iemand langs loopt. 

4. Gronddetectie

Gronddetectie is waarschijnlijk niet het eerste beveiligingsproduct waar je aan denkt als je denkt aan beveiliging voor de tuin. Toch is het een effectieve manier om je tuin te beveiligen. Bij gronddetectie wordt er gekeken naar de drukverschillen in de grond. Deze worden gemeten en bij onregelmatigheden wordt er alarm geslagen. 

5. Als ze toch binnen komen 

Zorg ervoor dat als een inbreker toch weet binnen te komen in je schuur of huis dat je dan een goed beveiligingssysteem hebt. Een voorbeeld hiervan is door mistgeneratoren te gebruiken om inbrekers te verblinden. Wanneer het een inbreker lukt om toch binnen te komen dan spuit een mistmachine binnen enkele seconden de hele ruimte blank met rook. Hierdoor raakt de inbreker geheel gedesoriënteerd en kan hij geen kant meer op. Dit geeft de politie genoeg tijd om op locatie te komen en de inbreker op te pakken.