Jouw tuin mooi in bloei?

Voor veel mensen is de tuin onderhouden een waar plezier. Alles staat mooi in bloei, maar dan is het wel zeer belangrijk om je tuin geregeld te onderhouden en netjes te houden. Wat kan je allemaal doen om hiervoor te zorgen?

Gras onderhouden

Beschik jij over een mooi gazon en wil je dit goed blijven onderhouden? Dan is het belangrijk om een geschikte maaier aan te schaffen die het gras goed kort kan maaien. Mocht je daar bijvoorbeeld geen tijd voor hebben, kan je er ook voor kiezen om grasrobots aan te schaffen. Met zo’n automatische maaier wordt het gras immers continu bijgehouden. Hiermee bespaar je uiteraard tijd, maar weet je ook zeker dat het gazon steeds netjes onderhouden blijft.

Mensen zien vaker in dat meer groen in de tuin ook direct zorgt voor meer rust. De kleur groen wordt dan ook geassocieerd met de tuin en indirect ook met rust. Je zult het vast wel herkennen: wanneer je in het bos loopt, kan je hier erg veel voldoening uit halen. Door het bos naar jouw tuin te halen zorg je voor rust en dat in je eigen tuin. Kortom, haal de stenen uit de tuin en maak plaats voor meer groen!

Haag plaatsen

Vroeger koos men er altijd voor om een houten schutting neer te zetten als afscheiding van de tuin. Op zich is dat een goede oplossing, maar niet bepaald mooi om te zien. Een haag plaatsen is wellicht een beter idee. Over het algemeen zijn er erg veel verschillende soorten hagen waaruit je kunt kiezen. Ga je graag voor een dichte haag met veel bloemen erin? Of hou je het liever bij een groene haag die ook in de winterperiode groen blijft? Houd er wel rekening mee dat het onderhouden van een haag verplicht is. Doe je dit niet, dan zal de haag ook niet goed bloeien en dat is zonde.

Blijf een haag goed snoeien

Wat je ook niet mag vergeten, is dat een haag ook elk jaar gesnoeid moet worden. Maak hiervoor gebruik van een scherpe haagschaar. Is de schaar bot? Dan is de kans ook groot dat je schade aanricht. Door ieder jaar de haag te snoeien zal je merken dat je tijdens de bloei een schitterende haag hebt. Daarnaast moet je goed letten op de manier waarop je een haag aanplant. Een tuinier weet immers dat je ruimte tussen de plant moet houden zodat die zich kan uitbreiden en goed kan groeien.

Wanneer je net een haag hebt geplant zal je nog niet optimaal kunnen genieten van de privacy in je eigen tuin. Gaandeweg zal je haag dichtgroeien en heb je er optimaal geniet van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *