Kleine tuintjes groter laten lijken

Woon je in de stad, dan kun je jezelf al gelukkig prijzen dát je een buitenruimte hebt. Maar veel buitenruimtes in de stad zijn vrij klein. Elke tip om je ruimte optimaal te gebruiken en groter te laten lijken is daarom welkom, of niet? Hieronder vertellen we je handige dingen om het maximale te halen uit jouw minimale ruimte in de tuin. Je komt er snel genoeg achter waarom jij binnenkort op zoek bent naar MBI tegels of grote goedkope tuintegels van 60×60 cm. Deze kun je kopen bij Kippersluissierbestrating.nl.

Gebruik alle ruimte die je hebt

Nummer één is natuurlijk dat je je tuintje in moet richten naar de ruimte die je hebt. Maar heb je er al eens aan gedacht dat je misschien niet alle ruimte die je hebt, ziet als te gebruiken ruimte? Denk aan je muren of schutting! Deze schermen niet alleen de ruimte af, maar zijn ook zeer goed in de ruimte op te nemen. Voeg wat kleur toe door de muren te verven (let wel op dat je verf voor buiten kiest). Zet een rekje tegen de muur en laat er mooie klimplanten of klimrozen tegen groeien. Zo maak je écht maximaal gebruik van wat je hebt.

Maar er één geheel van

Van de muur gaan we naar de grond. Want de grond wordt ook wel eens vergeten. Je vloeren in de tuin kunnen een groot effect hebben op je ruimte. Gebruik één materiaal om er een geheel van te maken en kiest voor lichte kleuren. Dit laat je tuin groter lijken. Wil je graag tegels in de tuin? Kies dan voor grote tuintegels. Door grote tegels te gebruiken, laat je het oog denken dat de oppervlakte groter is. Zet je bloempotten op de tegels, zorg dan dat de kleuren van de potten matchen met de tegels. Dit maakt het nog meer één geheel.

Spiegeltje, spiegeltje in mijn tuin

Kleine veranderingen kunnen een groot effect hebben. Alleen al door simpelweg een spiegel op te hangen in de tuin, kun je de ruimte transformeren. Door een spiegel op te hangen creëer je de illusie van een grotere ruimte. Maar je kan spiegels ook slim gebruiken om meer licht te brengen op donkere plaatsen in de tuin. Dit zorgt ook voor een ruimtelijker geheel. Probeer deze en de andere bovenstaande tips eens uit en je zult zien wat het effect is op je tuintje!