Leuke ideeën om je tuin een update te geven

Hou je er ook zo van om in de tuin te zitten? Maar is je tuin toe aan een update? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je met veel plezier wat leuke ideeën om je tuin van een update te voorzien. Voor als je meer privacy wilt in de tuin, je tuin iets groter wilt laten lijken of zelfs de keuken naar buiten wilt brengen. Ben je een echte doe-het-zelver? Haal dan je hout en andere benodigdheden voor de tuin bij deze houthandel nabij Hilversum. Er is altijd genoeg te doen in de tuin.

Bouw een schutting met verticale tuin

Zit je veel in de tuin, dan is het fijn om ook een beetje privacy te hebben. Een schutting biedt in dat geval uitkomst. Daarnaast is een schutting ook ideaal als je niet veel last hebt van inkijk, maar niet tegen de rommel van de buren aan wilt kijken. Ben je erg handig, dan zou je zelfs zelf een schutting kunnen maken van hout. Kies wel voor hardhout. Dit is wellicht wat duurder, maar veel beter geschikt in weer en wind. Maak de schutting gezellig groen door er klimplanten tegen te laten groeien of er een verticale kruidentuin van te maken. Ook ideaal voor in kleine tuintjes!

Laat kleine tuintjes groter lijken met grotere items

Veel kleine spulletjes in je tuin maken je tuin niet alleen een stuk drukker, maar hierdoor lijkt de tuin ook kleiner. Wil je de tuin optisch wat groter maken? Denk dan groot in de items die je kiest. Met grotere plantenpotten in dezelfde stijl maak je het rustiger en één geheel, waardoor de tuin groter zal lijken. Natuurlijk werkt dit effect niet als je een tafel voor tien man in een ruimte voor vier wilt zetten, maar je hoeft dus niet bang te zijn om een iets grotere pot neer te zetten in een kleine tuin. Als je het maar één geheel houdt.

Neem een waterval om geluid te filteren

Altijd al gedroomd van een waterval in de tuin? Dan hebben wij de perfecte reden voor je om die stap te zetten: een waterval zorgt voor extra privacy. Hoe dat kan? Door het kletterende water creëer je een constant achtergrondgeluid. Hierdoor zijn je gesprekken in de tuin moeilijker te verstaan bij de buren. Dit is andersom ook een handig trucje als je vlak bij een autoweg woont – het geluid van het water moffeld het geluid van de auto’s weg.

Meer inspiratie voor je tuin opdoen? Lees lekker in je ge-update tuin ook onze andere blogs voor meer leuke woontips.