Maak je balkon gezellig met deze tips

Een balkon kan een gezellige plek zijn om tijd op door te brengen, maar tegelijkertijd ook juist een locatie die je misschien liever wilt vermijden, bijvoorbeeld omdat het inmiddels dient als berging omdat er allemaal troep ligt. Wil je van je balkon een gezellige plek maken, dan kun je dit op verschillende manieren aanpakken. Hieronder vind je wat tips. 

Ruim grondig op

Uiteraard is het allereerst goed om je balkon eens grondig op te ruimen. Dit is vooral van toepassing wanneer je balkon vol ligt met spullen en dode plantjes. Je zult zien dat het balkon al een stuk beter aanvoelt wanneer deze netjes opgeruimd is. 

Kleed het balkon leuk aan

Een balkon ziet er vaak maar saai uit, het bestaat meestal simpelweg uit balkon glas (tip: neem eens een kijkje op deze website, voor slimme beglazing voor op je balkon) en een stuk vloer. Het kan dan ook leuk zijn om wat fraaie matten neer te leggen of op te hangen over het glas heen. Zo wordt de sfeer op het balkon direct al een stuk vrolijker. Het is daarnaast ook leuk om wat mooie planten en bloemen op te hangen. Doordat je ze ophangt en niet neerzet, kun je ruimte besparen. 

Plaats een hangstoel of hangmat

Heb je genoeg ruimte tot je beschikking? Dan is een hangstoel of hangmat erg leuk. Je komt hierin volledig tot rust, terwijl deze stoel of hangmat een ruimtelijk effect creĆ«ert doordat de vloer vrij blijft. 

Schaf mooie verlichting aan

Ook verlichting mag natuurlijk niet ontbreken voor de sfeer op je balkon. Er zijn ontzettend veel verschillende opties als het aankomt op het kiezen van verlichting. Ga bijvoorbeeld voor een snoer met daaraan allemaal lichtjes, of een speciale lantaarn voor buiten. 

Kies voor sfeervolle meubels

Uiteraard heb je ook mooie meubels nodig voor op het balkon. Ook voor een wat kleiner balkon zijn er een hoop geschikte meubels verkrijgbaar. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *