Maak je tuin compleet door een tuinkamer!

Geniet jij ervan om regelmatig te relaxen in jouw tuin? Dan kan een aluminium tuinkamer niet missen! Maar wat is een aluminium tuinkamer? En waarom zou je er een nemen? Je leest het hier! 

Wat is een aluminium tuinkamer? 

Dit is een tuinkamer die gemaakt is van aluminium, maar wat is een tuinkamer dan precies. Een tuinkamer is eigenlijk een extensie van je huis die doorloopt in jouw tuin. Dit hoort officieel niet bij jouw huis, maar is wel een gesloten ruimte die aansluit aan jouw huis. Een tuinkamer heeft vaak glazen wanden, zodat je kunt genieten van het uitzicht. Zo is het ook overdekt en beschut tegen wind en regen, dus je kunt altijd lekker buiten relaxen in jouw tuin!

Waarom een aluminium tuinkamer nemen? 

Een tuinkamer neem je uiteraard als je veel tijd doorbrengt in jouw tuin en dit ook wilt blijven doen als het bijvoorbeeld regent of hard waait. Zo blijf je beschut en kun je nog steeds genieten van jouw tuin. Je kunt een tuinkamer in verschillende materialen verkrijgen, maar waarom is aluminium nou juist een goede keuze? Een tuinkamer van aluminium heeft een zeer lange levensduur en is dus ook duurzaam. Daarnaast is het onderhoudsarm, dus je hoeft niet veel te doen om van je tuinkamer te genieten! Ten slotte is het vaak ook goedkoper dan het aanbouwen van een veranda en heb je niet altijd een vergunning nodig voor het aanbouwen van een aluminium tuinkamer

Wat kost een aluminium tuinkamer? 

Het aanleggen van een aluminium tuinkamer kan vrij prijzig zijn, maar door de lange levensduur is het een goede investering. De prijs blijft wel afhankelijk van je eigen wensen en hoe groot je de aluminium tuinkamer wilt. Bij veel tuinkamers is het gebruikelijk om glazen wanden te gebruiken, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor lichtgewicht polycarbonaatplaten. Daarnaast kun je een tuinkamer helemaal op maat inrichten, maar daar komt ook weer een prijskaartje bij kijken. Het leggen van een tuinkamer is over het algemeen vrij duur, maar het blijft een investering. Je kunt er wel vanuit gaan dat de tuinkamer voor zo lang je er woont blijft staan. Dan valt de prijs nog best mee!

Mocht je niet het budget over hebben voor een aluminum tuinkamer kun je altijd nog kijken naar andere opties zoals een aluminum veranda. Je bent daarmee niet helemaal beschut, maar het scheelt wel in het prijskaartje!