Maak je tuin herfstklaar

De dagen worden weer korter en de blaadjes gaan langzaam aan weer verkleuren. Dit is de tijd om je tuin herfst/winter klaar te maken. Als je tuingereedschap aan vervanging toe is heb je de tuinonderhoud winkel om je  spullen te bestellen. Je vindt daar alle benodigdheden om je tuin en grond optimaal te onderhouden en ook dit op een veilige manier te doen. Wanneer je niet weet welke planten of struiken gesnoeid kunnen worden in het najaar dan kan je om deskundig advies vragen. Zij staan klaar om al je vragen omtrent de tuin te beantwoorden.  

Snoeien van plant of struik

De zomerbloeiers en onder andere de stam en klimrozen kunnen in het najaar gesnoeid worden. Er is dan niks zo belangrijk om goed gereedschap te gebruiken. De Felco snoeischaar is een makkelijk en comfortabele snoeischaar om te gebruiken. Daarnaast is deze veilig en goed voor de planten. De handgreep van de Felco snoeischaar is heeft een antislip zodat deze niet zomaar uit je hand kan glijden. Naast snoeien is het ook goed om je tuin te beschermen tegen schadelijke insecten. tuinmest organisch is hier geschikt voor. Het is een biologische bestrijdingsmiddel wat niet schadelijk is voor nuttige insecten of het milieu.

Veilig werken in de tuin

Niet alleen als hovenier maar ook als hobbyist is het belangrijk dat je veilig in je tuin kan werken. In het najaar is het vaak nat en kan het glibberig in de tuin zijn. Zorg er dan voor dat je werkschoenen aan hebt met een goede grip. Bij Gripsport laarzen kopen is zo gedaan. Zij hebben een breed assortiment aan veiligheids werkschoenen en laarzen. De veiligheid staat voorop. In de schoenen of laarzen zitten stalen neuzen en goed ademende zolen waar de schoenen ook comfortabel zitten. In het najaar of winter is het ook fijn dat je geen koude voeten krijgt en zijn dan ook te verkrijgen met een warme voering die goed ademt en vocht- en geurvretend is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *