Mannen met armband – opgelet!

Een armband dames only? Heus niet! Steeds meer mannen beseffen dat een armband heren ook goed staat! Voor stelletjes zijn subtiele naam armbandjes een leuke optie. Maar vaak zijn mannen nog wat kriebelig over het dragen van sieraden. Hoe verder weg van de trouwring, hoe kriebeliger zij worden. Hoe draag je sieraden zonder je mannelijkheid te verliezen?

Vrouwelijk?

Met een armbanden markt die zo is gedomineerd door armbanden voor vrouwen, is het makkelijk om een vrouwelijk beeld te krijgen bij armbanden. Maar net als andere sieraden past een armbandje ook in een mannelijke garderobe. Ze zijn een accent en een optie, geen noodzaak. Als stel kan je als dame een naamketting goud met de naam van je partner hebben en de man kan dan een armband met naam dragen.

Bewuste van je look

Maar waarom zou je als man een armbandje dragen? De rol van een wel uitgezocht armbandje is niet anders dan de rol van een ander sieraad, zoals een ring of een ketting. Het is bedoeld als een leuk opvallend accent van je outfit, zeker niet als onderscheidend element van je outfit. Het soort armbandje om uit te zoeken is afhankelijk van wat jij wil dragen. Een jasje-dasje look kan je afmaken met een moderne, strak vormgegeven metalige armband. Een tropisch shirtje gaat echter beter gepaard met een wat ruigere en natuurlijkere look.

In beide gevallen heeft een armbandje dezelfde werking. Het benadrukt je overall look, en geeft een soort bevestiging dat je je bewust bent hoe je je kleed en waarom je je zo kleed. Jij bent niet de persoon die een pak aan trekt omdat hij dat moet, je bent iemand die de tijd hebt genomen er de juiste armband bij uit te zoeken. Aandacht voor details: verfijnd en bedachtzaam. Dat is de boodschap van het juiste armbandje. Armbanden en sieraden koop je gemakkelijk online bij Kaya Sieraden.

Tips voor mannen

Net als met kettinkjes, is het voor een armbandje niet erg als hij er wat versleten uit ziet. Sterker nog, te glimmend metaal ziet er juist nep uit. Je wil mensen doen geloven dat jij het armbandje al jaren bezit en dat je er misschien al veel avonturen mee hebt beleefd. Het enige waar je op zal moeten letten, is dat je de juiste maat kiest. Hoe groter je sierraad, hoe dichter je het op je huid wil dragen. Een grote loshangende steen zal bijvoorbeeld veel turbulentie te voorduren hebben, en snel verweren.

Een probleem voor mannen is dat hun outfits vaak geen ruimte bieden voor een armband, tenzij je pak bewust iets korter inneemt. Vaak zijn armbanden, evenals horloges, daarom het meest opvallend in de zomerse look. Maar ook op koudere dagen kun je je armbanden showen zonder er ongemakkelijk uit te zien. Behandel ze net als een horloge: ze blijven op de huid, onder mouwen die lang genoeg zijn ze te bedekken. Je kan zo veel dunne bandjes om je pols dragen als je wil, maar als je gaat voor een dikke metalen armband moet je het er bij een enkele houden. Tenslotte ziet een naakte pols samen met een versierde pols er altijd beter uit dan twee identieke polsen.

Natuurlijk zijn er veel ongeschreven regels in het gebied van de mode, en de mannelijke armband is daar geen uitzondering op. Maar al met al kan je je het best aan deze guidelines houden.