Meer sfeer in je tuin creëren

Ben je van plan dit jaar veel te klussen in je tuin en ben je opzoek naar inspiratie voor het creëren van meer sfeer in je tuin? In dit artikel lees je hoe je met de juiste aanpassingen meer sfeer hebt in je tuin deze zomer.

Meer bouwen

Voordat je begint met klussen maak je eerst een plan. Kijk naar de ruimte in de tuin en bespreek met het gezin wat zij graag in hun tuin zouden willen. Met deze informatie kun je beginnen met zoeken naar het juiste materiaal om te bouwen. Ben je van plan een constructie te tekenen en te bouwen? Let goed op de grootte en de plek. Daarnaast is het belangrijk dat je je inleest hoe je dit moet bouwen en wat voor materiaal je nodig hebt. In Nederland is bijvoorbeeld Vurenhout de meest gebruikte houtsoort in tuinen.

Voor meer sfeer kun je denken aan een pergola maken. Met een pergola kun je een natuurlijke overkapping bouwen en meer sfeer creëren. Na het bouwen van een pergola kun je er bijvoorbeeld een klimroos tegenaan laten groeien.

Lounge set

Heb je een lounge set, maar vind je deze set niet meer sfeervol? Met een aantal kleine aanpassingen hoef je niet een nieuwe lounge set te kopen, maar voelt het alsof je een nieuwe lounge set hebt. Denk bijvoorbeeld aan een stijlvolle lounge vuurtafel voor de koele zomeravonden. Je kunt ook kiezen voor een hangende terrasverwarmer of kleine sfeerlichtjes in de grond. Vervang daarnaast de kussens voor leuke sierkussens in felle kleuren met een canvasschilderij aan de schutting.

Tuinaccessoires

Met de juiste accessoires kun je het plaatje compleet maken. Veel mensen vergeten accessoires in hun tuin te plaatsen wat een groot verschil maakt in de sfeer. Denk hierbij aan een vogelhuisje of een fontein in de vijver. Ook kun je extra tuinmeubelen aanschaffen die bij de lounge set passen en ergens anders geplaatst kunnen worden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *