Mooie tuinstijlen voor in de Friese hoofdstad

Met de koudere dagen in aantocht, is het de hoogste tijd om weer in de tuin aan de slag te gaan. Dit jaar blijft het echter niet bij onderhoud. Het is namelijk tijd voor iets nieuws. Deze keer gooi je het over een compleet andere boeg. Je plaatst niet alleen nieuwe tuinmeubelen in Leeuwarden, maar geeft jouw perceel een nieuwe look. Nieuwe indelingen. Beplanting. Misschien zelfs een ander tuinhuisje. Ben je nog op zoek naar inspiratie? In deze blog delen wij enkele tuinstijlen die perfect in de Friese hoofdstad passen.

Een landelijke tuin

Wie aan Friesland denkt, denkt vaak aan groene landschappen, wateren en weilanden. Een landelijke omgeving dus. Ook in Leeuwarden is er voldoende ruimte voor een landelijke tuin. Deze heeft een speelse inrichting, waarbij organische vormen de hoofdrol spelen. Terrassen worden verbonden met slingerende paden. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van klinkers, grind, hardsteen of tegels. Daarbij is altijd ruimte voor een mooi gazon. Beuken, meidoorns en schapenhekjes zijn perfect voor de omheining.

Een prachtige Zen-tuin

Friesland is een van de meest rustgevende provincies. Daar kun jij – als inwoner – natuurlijk goed gebruik van maken. Door te kiezen voor een Zen-tuin benut je de rust volledig. Bij deze inrichting maak je gebruik van Oosterse materialen. Denk bij de beplanting bijvoorbeeld aan bonsaibomen, bamboe of de Japanse esdoorn. Verder vind je in deze tuin veel stenen terug. Dit kunnen complete rotsblokken zijn, maar ook de witte kiezelsteen vind je er vaak terug. Tot slot kan een Zen-tuin niet zonder stromend water. Hiermee is de ontspanning compleet.

Een diervriendelijke tuin

Dieren, dieren en nog eens dieren. Friesland staat er vol mee. Van de familiehond tot de paarden op stal: niets is ons vreemd. Ook kunnen wij enorm genieten van al het wild dat in onze omgeving leeft. Vlinders. Insecten. Herten. Kun jij enorm van dieren genieten? Dan kun je daar jouw tuin ook op inrichten. Zo zijn er verschillende planten, die wilde dieren kunnen lokken, zoals de vlinderstruik. Houd je bij de inrichting van een diervriendelijke tuin aan één vuistregel: maximaal een derde bestrating. De rest moet beplant worden.