Overweegt je een kantoorplant te kopen? Misschien zijn deze planten wat voor jou!

Volgens Bloomique brengen planten brengen niet alleen verschillende rijke groentinten op de werkplek. Ze bieden ook de visueel meditatieve ervaring die uiteindelijk leidt tot gelukkigere en gezondere werknemers die productiever zijn. Door planten voor op kantoor aan te bieden, krijgen zowel klanten als collega’s een visueel verbeterde beleving van de ruimte. Een kantoor vol levendig groen zal bezoekers ook een positief merkimago geven.

Tillandsia

Om Tillandsia of andere planten te kweken die geen aarde nodig hebben (ook wel luchtplanten genoemd), is het nodig om buiten de pot te denken. Je kunt met een vislijn luchtplanten op een stuk drijfhout bevestigen. Je kunt ook een miniatuur terrarium vullen met lucht plant variëteiten of luchtplanten in een schaal, theekopje of andere onconventionele container plaatsen.

Het geslacht Tillandsia omvat honderden soorten in de bromeliafamilie, allemaal met groen, zilver of roze puntig blad. Als epifyten die gewend zijn te groeien tussen schaduwrijke boomtakken, hebben luchtplanten niet veel licht nodig, maar die op zonniger bureaus hebben meer kans om een ​​bloemsteel te laten groeien. Vernevel de hele plant wekelijks omdat de aangepaste schubben op de bladeren het vocht opnemen dat de plant nodig heeft.

Rex Begonia

Vergeet de vele juweel achtige cultivars van de Rex begonia voor een bureau niet. Bij deze planten draait alles om het gebladerte, met tientallen cultivars met spikkels, aders en zelfs wervelende patronen in de kleuren zilver, paars, rood en groen. Een verscheidenheid aan bladstructuren voegt interesse toe met ruches, plooien en kleurrijke haren die onderscheid maken tussen soorten als ‘Stained Glass’, ‘Marmaduke’ en ‘Escargot’. Rex begonia’s doen het prima bij weinig licht, maar hebben voldoende vochtigheid nodig om te gedijen.

Lucky Bamboo

De algemene naam lucky bamboo is eigenlijk niet een van de meer dan honderd geslachten van echte bamboe. Dracaena sanderiana is eerder verwant aan de maïsplant, een andere gemakkelijk te kweken kamerplant. Telers vormen soms gelukkige bamboestengels in leuke vormen zoals spiralen, weefsels of zelfs harten. Aan hun lot overgelaten, zullen de stengels van lucky bamboo uiteindelijk hun getrainde vormen ontgroeien, maar planten groeien langzaam. Lucky bamboo groeit goed in omgevingen met weinig licht en kan zonder aarde groeien als de stengels in water zijn ondergedompeld. Zorg er echter voor dat het waterniveau niet onder de stengels zakt, anders kan de plant niet herstellen van deze uitdroging.

Bron: https://bloomique.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *