Schade tijdens de winter voorkomen

De herfst en winter zijn natuurlijk een periode waar er veel stormen zijn. Herfst en winterstormen in Nederland zijn vaak zeer nat en zeer winderig. We krijgen in Nederland vaak geen orkanen maar de stormen kunnen wel degelijk zo’n windkracht 10 of 11 halen. Tegelijkertijd kan het hagelen en kan het zo hard regenen dat er overstromingen zijn in de straten aangezien de riolen overspoelen. Ofwel, een flinke herfststorm kan zorgen voor best wel wat schade. Veelvoorkomende oorzaken van schade tijdens een herfststorm zijn wegwaaiende dakpannen en omvallende bomen. Ook kan hagel op zichzelf voor schade zorgen. In dit artikel bespreken we hoe je schade aan je huis en je woning kunt voorkomen.

Buitenkant woning

Logischerwijs wil je alle ramen en deuren sluiten wanneer er een storm op komst is. In de herfst en winter is dit meestal al het geval maar tijdens een zomerstorm kan het belangrijk zijn dit te controleren. Zorg er ook voor dat je dakgoten en regenpijpen vrij zijn van bladeren en vuiligheid. Anders kan het regenwater niet weglopen en komt het mogelijk het huis binnen. Daarnaast wil je aan het begin van de herfst ook controleren dat alle dakpannen in goede staat zijn en dat ze niet verschoven zijn. Als je zonnepanelen en antennes hebt wil je die goed vast maken aan de zijkanten van de woning.

Bescherm de auto

De auto is ook vaak slachtoffer van een flinke herfst of winterstorm. Je kunt het beste de auto beschermen door deze in je garage of onder de kap te zetten. Als je dit niet hebt dan is het ook een idee om de auto in een publieke, ondergrondse garage te zetten. Ook zijn er speciale dekens die de auto kunnen beschermen. Een dergelijke deken zal de auto niet tegen een vallende boom beschermen maar wel tegen takken en grote hagelstenen.

Toch schade?

Als je toch schade hebt en er bijvoorbeeld water het huis in komt tijdens de storm, is het belangrijk dat je snel reageert. Zorg dat er handdoeken liggen bij het lek zodat het water niet de vloer of het tapijt intrekt. Daarnaast wil je ook zo snel mogelijk een loodgieter spoed bellen die het lek kan komen repareren. Veel loodgieters doen ok dak werk. Ga voor een lokale loodgieter die er snel is. Woon je bijvoorbeeld in Nieuwegein, kies dan voor een loodgieter Nieuwegein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *