Spaargeld: Tuinieren of investeren

Wat te doen met je spaargeld? Spaargeld; je kunt het maar beter achter de hand hebben. Maar hoe zorgt je ervoor dat je de juiste dingen doet met je spaargeld? En wat zijn de juiste dingen? Kies jij er voor om je spaargeld te vergroten? Of kies jij ervoor om eindelijk die verbouwing of een uitgesteld project aan te pakken. Heb je ook nog eens tijd? Dan is de tuin natuurlijk een zeer goed project. Daarbij kan je altijd hulp inschakelen van een hovenier. Maar je kan meer met je geld doen. Wij geven je enkele tips.

Beleggen

Beleggen. Je hebt niet alleen spaargeld nodig, maar ook moet je het durven. Ongeveer 25 procent van de Nederlands belegt momenteel zijn of haar spaargeld. Begin niet zomaar met beleggen, maar lees je goed in. Kijk je naar de aandelen van de grootste 500 bedrijven, dan zal je op lange termijn vaak winst maken.

Schulden afbetalen

Heb jij dit jaar vakantiegeld overgehouden en heb je een schuld staan? Dan is het verstandig om je schuld te gaan aflossen of afbetalen. Op het moment dat je schulden aflost, wordt vaak het maandbedrag lager. Dit omdat de rente vaak vast staat voor langere tijd. Het levert dus uiteindelijk geld op. Daarnaast zijn schulden geen pretje en worden ze geregistreerd. Dit kan voor problemen zorgen als je bijvoorbeeld een huis wilt kopen.

Investeer in jezelf

Tuurlijk, je mag een nieuwe auto kopen. Maar dit is niet investeren in jezelf zoals wij het bedoelen. Vraag jezelf eens af: Wat wil ik in dit leven nog leren? Wat verbeterd mijn leven? Natuurlijk kan je dit zakelijk overleggen, maar ook op persoonlijk vlak zijn er genoeg cursussen of trainingen die jouw leven uiteindelijk mooier maken.

Investeren

Heb je een flinke spaarrekening. Dan kan je investeren in vastgoed. Investeren in vastgoed levert nagenoeg altijd een goed rendement op. Wel moet je er tijd in gaan steken. Ga je een huis kopen om te verhuren? Wat voor huis kies je dan? Een oud huis dat je opknapt? Of een bestaand huis dat je direct laat onderverhuren. Er zijn tal van mogelijkheden. Bedenk altijd goed wat je doet met jouw geld. Investeren of beleggen kan namelijk ook verkeerd uitpakken. Investeer of beleg altijd met het geld dat je kunt missen.

Toch tuinieren?

Ja, tuinieren is nog steeds een goede oplossing voor je spaargeld. Je maakt namelijk je huis aantrekkelijker. Mocht je ooit gaan verhuizen, dan is een up-to-date tuin een zeer groot pluspunt. Woon je in de regio Genemuiden? Schakel dan Hoveniersbedrijf van Wendel in.