Tips om te genieten van de herfst in jouw tuin

De dagen worden korter. De warmte is verdwenen. De bladeren vallen van de bomen. Het is weer tijd voor de herfst. Dit kan even wennen zijn, wanneer je de gehele zomer hebt genoten van de prachtige bloeiers in jouw tuin. Maar niet getreurd, want in deze blog geven wij jou enkele tips om ook in de herfst te genieten in de tuin.

Plant winterharde planten

In de zomer heb je lang kunnen genieten van de zomerbloeiers. Deze zijn in de herfst helaas uitgebloeid. Als je toch nog wat kleur in de tuin wilt hebben, kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld winterharde violen te plaatsen. Hier kun je vervolgens volop van genieten als je in de tuin zit. Want ook in de herfst is het mogelijk om nog volop te genieten van de zon.

Zorg voor voldoende verlichting

Nu de dagen korter worden, verdwijnt ook het licht in de tuin. Zo kun je er minder van genieten. Wij geven dan ook als tip om de tuin te voorzien van voldoende verlichting. Een opkomende trend is in-lite verlichting. Met dit type verlichting creƫer je veel sfeer in de tuin. Samen met de herfstkleuren zorgt dit voor een prachtig geheel. Plaats daarnaast nog enkele windlichten op het terras en jouw tuin is sfeervoller dan ooit.

Schakel een professionele hovenier in

Heb je zelf geen groene vingers, maar wil je toch in de herfst genieten van je tuin? Dan kun je een hovenier inschakelen. Reijnoudt Hoveniers uit Emmeloord bijvoorbeeld.