Tips voor een onderhoudsarme tuin

Voor wie geen groene handen heeft maar wel een tuin, kunnen deze tips nog wel eens een goede oplossing bieden. Laten we voorop stellen, geen enkele tuin is onderhoudsvrij. Maar je kunt er natuurlijk wel voor zorgen dat het onderhoud minimaal blijft. Een tuin is een heerlijke luxe, vooral in de zomermaanden. De extra ruimte geeft je gevoel van vrijheid en rust. Echter kan het zo zijn dat je geen tijd hebt voor je tuin of dat je het zelf niet leuk vindt om in de tuin bezig te zijn. Met deze tips bieden wij de oplossing voor jouw tuin!

Grind of houtsnippers

Grind of houtsnippers hebben ontzettend weinig onderhoud nodig. De grootste klus die hierbij komt kijken is de aanleg ervan. Zorg dat je een bepaald gebied hebt, waar je het neerlegt zodat dit nergens anders terecht kan komen. Wanneer het eenmaal ligt, is het gemakkelijk te onderhoud door af en toe een hark erdoorheen te halen. Het voordeel van grind of houtsnippers is dat het regent absorbeert, zodat je geen last hebt van plassen.

Kunstgras

Met kunstgras hoef je nooit te maaien of zaaien. Het gras moet op maat worden gemaakt, waardoor je er vervolgens geen omkijken meer naar hebt. Het kan zijn dat het niet natuurlijk oogt, let er hierbij op dat je dus hoge kwaliteit kunstgras koopt.

Bestrating

Op jouw tuin een strakke uitstraling te geven, kun je gaan voor sierbestrating. Met sierbestrating heb je geen onderhoud aan planten of bloemen in je tuin. Let er wel op dat er onkruid kan groeien tussen de stenen, hiervoor kunnen grotere tegels een mogelijkheid zijn. Onze tip is om eens te kijken naar sierbestrating in Hoogeveen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *